У Києві виставили на продаж один із головних ринків: що там буде

У Подільському районі української столиці виставили на продаж будинок Житнього ринку

У Подільському районі української столиці виставили на продаж будівлю Житнього ринку — за будівлю 1980 року будівлі хочуть 2,5 млн. грн. з умовою провести капітальний ремонт. Про це стало відомо із офіційного повідомлення на сайті Національної електронної біржі.

Відомо, що за умов орендного договору - вимога для орендаря провести власним коштом капітальний ремонт будівлі. Крім того, сам договір буде підписано на 15 років за умови можливого дострокового розриву за невиконання умов орендарем.

Житній ринок – це один із економічних центрів Києва, відомий ще з давніх-давен. За часів царської та першої половини радянської Росії ринок у Києві займав цілий квартал. Зараз це будівля 1980 року споруди, побудована за проектом радянських архітекторів Моніної, Штолька та конструктора Беднарського на місці розташування центру оригінального ринку.

В загальній будівлі 44 роки, але вона знаходиться в хорошому стані, принаймні зовні; вона вважається культурною спадщиною так званого радянського модернізму. Також ринок прикрашений унікальним панно "З варяг у греки" – його виготовили з металу у 1980 році спеціально до відкриття нової будівлі.

Після 1991 року ринком як об'єктом державної власності керує однойменне комунальне підприємство. На ринку працює ряд продовольчих та непродовольчих відділів; тому кияни досить часто пишуть, що ринок трохи нагадує центр радянської епохи серед сучасного міста. Також на ринку дуже часто проводяться традиційні для Києва продовольчі ярмарки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Ra29

21 березня 2024, 11:27

Чергове знищення Київської архітектурної спадщини

Юрий

20 березня 2024, 20:35

Это цена его арендыот этой суммы. Будут ещё торги за него! Кому нужно такое счастье его надо ещё приводить в порядок!

Юрий

20 березня 2024, 20:33

Анатолій,

Юрій

20 березня 2024, 20:11

Сінний вже отреставрували. Залишився цей та володимирівський. Бесарабку, думаю не розвалять.

Анатолій

20 березня 2024, 19:45

ціна вражає.ще якщо б сума в доларах чи євро то було адекватно.

Ирина

20 березня 2024, 14:25

Хотят погубить любимый рынок.Киевляне не простят!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися