У Києві хочуть кардинально змінити дорожній рух: що хочуть зробити

В українській столиці хочуть кардинально змінити режим дорожнього руху

В українській столиці хочуть кардинально змінити режим дорожнього руху — йдеться про відміну сезонного підняття допустимої швидкості до 80 кілометрів на годину. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого на сторінці ініціативи "Пасажири Києва".

За словами активістів, вони закликають владу столиці скасувати підвищення швидкісного режиму з 50 до 80 км на рік, яке щорічно запроваджується з квітня по жовтень на деяких вулицях Києва.

Вони хочуть визначити всі 17 вулиць, де рішенням Київради дозволено швидкість до 80 км/год, як таку, де не може бути встановлено обмеження швидкості понад 50 км/год.

Також пропонується зробити це через наявність на цих вулицях зупинок маршрутного транспорту, незахищених тротуарів, нерегульованих пішохідних переходів через примикання до цих вулиць, а також відсутність відокремленої інфраструктури.

Швидкість руху автомобілів є вирішальним фактором тяжкості наслідків ДТП, тому будь-яке підвищення ліміту максимально дозволеної швидкості має бути обґрунтоване запровадженням відповідних інженерних рішень, які зменшать смертність на вулицях.

Україна посідає одне з перших місць у Європі за кількістю загиблих та травмованих людей у ДТП на душу населення, а рівень забезпечення безпеки дорожнього руху залишається вкрай низьким. Про це у звітах неодноразово наголошували експерти ВООЗ, Світового банку та інших міжнародних інституцій.

Замість того, щоб підвищувати рівень безпеки, місто планує підняти швидкість до 80 км/год. Зважаючи на дозволене в Україні підвищення до 20 2 км/год, фактично дає зелене світло водіям для швидкості 102 км/год.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися