На Київщині в рази підвищили тарифи на комуналку: подробиці

У Гостомельській громаді на території Київської області значно підвищили тарифи на комунальні послуги

У Гостомельській громаді на території Київської області серйозно підвищили тарифи на комунальні послуги – КП "Управління житлово-комунального господарства "Гостомель" поінформувало мешканців, що з 1 квітня буде змінено тарифи на послуги управління та утримання будинків та їх територій майже вчетверо. Про це повідомило видання Київщина 24/7.

Місцеві жителі переконані, що рішення про підвищення цін на комунальні послуги комунальне підприємство прийняло одноосібно – без участі селищної ради, яка поки що не приймає рішення, бо органом влади у Гостомелі є селищна військова адміністрація.

КП УЖКГ "Гостомель" обслуговує усі населені пункти Держтомельського товариства, а це, крім самого Гостомелю, села Мощун, Озера та Горенка.

Як виявилося, ще з 15 березня підвищили тарифи на вивезення твердих побутових відходів. Пояснення про це також розвісили у місцевих будинках:

"Наразі діє тариф на вивезення твердих побутових відходів, встановлений начальником Держтомельської військової адміністрації від 26 травня 2022 року у розмірі 27 грн 30 коп. Виходячи з того, що загальновиробничі та адміністративні витрати збільшилися, підприємство здійснює коригування тарифів на вивезення відходів. За структурою коригування тарифів вартість 1 куб. м становитиме 306,70 грн, а на 1 жителя вартість вивезення відходів становитиме 52 грн 14 коп. Новий тариф економічно обґрунтований і запроваджується з 15 березня 2024 року", — сказано в матеріалі.

Також було змінено ціни на послуги управління та утримання багатоквартирних будинків та прибудинкових територій до 14,22 коп. за кв. м.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ufo

26 березня 2024, 20:07

Как там гарант обещал? До конца войны тарифы не повышаем?

Саша

24 березня 2024, 19:13

Правильно! А не будут платить - отключим газ!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися