У Києві планують збудувати новітнє підприємство: що там робитимуть

В українській столиці планують збудувати новітнє оборонне підприємство

У Києві планують збудувати новітнє оборонне підприємство. Як передають "Коментарі", про комунальне підприємство, яке займатиметься виробництвом безпілотників. Про це стало відомо з проекту рішення, який зареєстрований у Київській міській раді.

За словами чиновників, у відповідь на зростаючу потребу в безпілотних літальних апаратах для Збройних сил України в контексті агресії, що триває, з боку російських окупантів місцеві депутати ініціювали проект рішення про створення комунального підприємства з виробництва безпілотників.

Наголошується, що створення комунального підприємства з виробництва безпілотників не лише відповідає терміновій потребі посилення обороноздатності України в умовах зовнішньої агресії, а й буде кроком до розвитку найвищих технологій сектору економіки Києва.

Ця ініціатива має потенціал залучити до міста інвестиції, створити нові робочі місця для кваліфікованих спеціалістів та підняти міжнародний авторитет Києва як центру інновацій та технологічного розвитку.

В Україні зараз налічується близько 200 компаній, які займаються розробкою та виготовленням безпілотників, з яких приблизно півсотня має дозволи на постачання своєї продукції для армії. Створення комунального підприємства у Києві є на меті мера Києва Віталія Кличка для залучення інженерів та фахівців з вищою освітою зі сфери авіації та безпілотників, які вже працюють у міських органах виконавчої влади.

Окрім збільшення кількості робочих місць та підвищення конкурентоспроможності України на ринку виробництва безпілотників, ініціатива також передбачає внесок у міський бюджет та підтримку обороноздатності країни. Важливою перевагою є здатність Києва стати одним із лідерів у виробництві безпілотників. Це забезпечить потреби не лише України, а й міжнародних партнерів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися