На Київщині ввели серйозну заборону на водоймах: що не можна робити

На території Київської області запроваджують дуже серйозну заборону на водоймах

На території Київської області вводять дуже серйозну заборону на водоймищах — з 1 квітня почне діяти весняно-літня заборона на вилов водних біоресурсів. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської обласної військової адміністрації.

За словами чиновників, нерест – один із найважливіших періодів розвитку рибних популяцій, від успішності якого залежить якість та майбутня кількість водних біоресурсів у водоймах.

Для створення сприятливих умов проходження нересту з 1 квітня 2024 року на переважній більшості рибогосподарських водних об'єктів України розпочинається щорічна весняно-літня нерестова заборона на вилов водних біоресурсів.

На Дніпровському водосховищі заборона розпочнеться з 5 квітня, а на Київському, Канівському, Кременчуцькому та Кам'янському – 8 квітня.

Рибалка в цей період дозволяється тільки з берега за межами нерестовищ гачковими знаряддями вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою.

У той же час під час нересту забороняється пересування на водоймах усіх транспортних засобів або моторних суден (за винятком встановлених суднових ходів), за винятком суден, які використовуються органами рибоохорони та іншими уповноваженими органами державної влади. Забороняється також здійснення промислового рибальства та підводного полювання.

За недотримання зазначених вимог передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування збитків, завданих рибному господарству. Тому не надто законослухняних рибалок застерігаємо від порушень з огляду на те, що в нерестовий період рибоохоронці Держрибагентства у посиленому режимі здійснюють контроль на водоймах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Никола

28 березня 2024, 21:25

В Китае на плантациях по выращиванию морской капусты стаю в 200 сотни лебедей работники встречают с радостью. Они осматривают плантации с целью освободить запутавшуюся в сетях птицу. И ни одного лебедя не убивают. Плохо живут китайцы. Туда бы наших охотников. Птицы десятилетиями не прилетали бы туда после наших охотников.

Никола

28 березня 2024, 21:19

Я дополнил бы следующим: запрет охоты на уток и убийство царь птицы -лебедей. На озеро сядет 10-15 пар уток, и с ними пара или две-пары лебедей, пытаются вырастит птенцов, а здесь прибежит стадо (другого слова нет) охотников и происходит отстрел уток, и что самое ужасное, лебедей. Озеро расположено в жилой зоне. Местные жители матюкаются на охотников. Местность не отнесена в охотничьи угодья.

Парамон

28 березня 2024, 10:27

Добр день. Запрет до каких чисел?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися