У Київській області прорвало дамби (ФОТО)

Надзвичайна подія сталася у Фастівському районі між ставками через негоду

У Київській області ввечері 26 червня біля селища Осинове прорвало дамбу. Про це повідомляє Бишівська територіальна громада, інформують "Комментарі".

За її даними, над селом Лішня 26 червня пронісся ураган. Через негоду прорвалися дамби, були розмиті під'їзні шляхи, а сильний вітер ламав дерева.

На місці події побували виконувач обов'язки голови Фастівської райдержадміністрації Віктор Тюрін, бишівський сільський голова Іван Рознай і староста сіл Лішня і Осинове Бишівської сільської ради Оксана Дерев'янченко.

Зазначається, що русла для сходу води очистили трактором, а зламані дерева вже прибрали і відновили рух транспорту. Крім того, на місці події працювала газова служба, яка проводила детальне обстеження газопроводу.

Роботи по ліквідації наслідків негоди тривають, повідомили в Бишівській територіальній громаді. Велика кількість води, яка до сих пір сходить, не дає можливості провести обстеження ділянки пориву і визначити обсяг подальших робіт.


Нагадаємо, 22 червня Київ зачепила пилова буря "Астраханський суховій" , а додатковим фактором погіршення метеорологічної ситуації стало посилення вітру в Києві до 20 м/с. Явище смогу, яке спостерігали кияни, спровокувало різке підвищення температури повітря у столиці. 27 червня синоптики прогнозували грози та шквальний вітер у Києві.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україні через 30-40 років буде загрожувати опустелювання величезних територій. За даними вчених, через глобальні зміни клімату Україна переходить у зону надвисоких температур і погодних катаклізмів.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися