Коронавірус та онкологія: які ускладнення фіксують у Києві

Київський онколог розповів про нову тенденцію у перехворілих на COVID-19

Посткоронавірусні ускладнення фіксують лікарі у всьому світі, зокрема й у столиці України — у Києві. Про нову тенденцію через понад рік пандемії розповів завідувач поліклінічного відділення Київського міського онкологічного центру Володимир Базась, інформують "Коментарі".

За словами медика, у перехворілих на коронавірус почали з’являтися випадки повторної появи пухлин у пацієнтів в ремісії.

"Ця проблема не вирішена, її потрібно вирішувати. Буває так, що пацієнт був у стадії ремісії, перехворів на COVID-19… Усі вони проходять у нас обстеження — через 3-6 місяців, через рік — й виявляються нові прояви онкологічної хвороби. Є такий вплив, але достовірно це не доказано", — каже онколог.

За іншими інфекційними хворобами такого не спостерігалося, зокрема — за перехворілими на грип, зазначив лікар.

"Зараз, на жаль, є така тенденція, але це поодинокі випадки. Ми не можемо казати достовірно", — додав Базась.

Про небезпеку нового штаму COVID-19 розповіли в Інституті молекулярної біології й генетики Національної академії наук України. Українські вчені з 18 по 22 червня дослідили мутацію коронавірусу на шести зразках, у двох з яких підтвердили "індійський" штам — "Дельта". Фахівці наголосили, що цей штам зараз є найбільш небезпечний. Зазначений вид мутованого коронавірусу у 1,6 раза заразніший, ніж варіант "Альфа" ("британський"). Окрім того, людей зі штамом "Дельта" у понад два рази частіше госпіталізують до лікарні, та в 1,45 раза частіше — до реанімації. "Індійський" штам коронавірусу зараз домінує у Великій Британії. Окрім того, у Росії у значної кількості хворих на COVID-19 виявили штам "Дельта". Поширення цього варіанту коронавірусу зафіксовано вже у 92 країнах світу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що згідно з опитуванням, 37% мешканців Києва хворіли на коронавірус, 60% — не хворіли. Окрім того, понад половина киян бояться за рідних через пандемію COVID-19.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Масон

25 липня 2021, 21:24

К раку приводит не сам Вирус, а Именно Тестеры ПЦР они же обработаны Етилен-Оксидом, кто не в курсе это сильнейший химикат без запаха, вкуса и цвета, вызывающий онко заболевания. Это я не по наслышкам знаю, а Как Человек Изучающий более 20 лет причины появления Рака у Человечества с 17 столетия! Так что Товарищи не подозревая то, какой ужас несёт та палочка что побывала у вас в носу… Ах да ещё и детей своих тестируюте, что те пошли в Школу и без того ужасную.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися