Пляжний відпочинок: де у Києві не рекомендують купатися

У столиці на деяких водоймах проводять додаткові дослідження води

У Києві на п’яти столичних пляжах поки що не рекомендують купатися — на водоймах проводять додаткові дослідження води. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію комунального підприємства "Плесо".

Через спеку у столиці погіршилися показники якості води на пляжах "Троєщина", "Веселка", "Вербне", "Пуща-Водиця" та "Тельбін". Якість води у цих водоймах зараз додатково перевіряють фахівці. Проте у столиці можна освіжитись на дев’яти інших водоймах. Вони розташовані у Дніпровському, Деснянському, Оболонському та Голосіївському районах Києва.

Заборонених для купання пляжів у столиці поки що немає. Відстежувати інформацію щодо рекомендацій та стану зон відпочинку кияни та гості Києва можуть онлайн.

Нагадаємо, у п’яти водоймах столиці перевищений індекс лактозопозитивної кишкової палички. Перевищення норм щодо вмісту кишкової палички виявили у воді на пляжах "Пуща Водиця", "Троєщина", "Тельбін", "Вербний" та "Веселка". Киянам та гостям столиці не рекомендують купатися у цих водоймах, а використовувати ці зони виключно для пляжного відпочинку, поки показники води не нормалізуються.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Деснянському районі Києва до відкриття купального сезону капітально відремонтували пляж "Чорторий" й підняли над ним "Блакитний прапор" — найвищу міжнародну екологічну відзнаку. Загалом у столиці Києві цього року "Блакитний прапор" отримали дев’ять пляжів — "Чорторний", "Золотий", "Троєщина", "Дитячий", "Пуща-Водиця", "Галерна", "Веселка", "Молодіжний" та "Венеція".

Джерело: http://pleso.kyiv.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися