Як у Києві ремонтують Велику кільцеву дорогу (ВІДЕО)

У столиці триває ремонт траси на ділянці від Одеської площі до вулиці Ватутіна

У Києві триває ремонт Великої кільцевої дороги на ділянці від Одеської площі до вулиці Ватутіна. Про це розповів та оприлюднив відео будівельних робіт мер столиці Віталій Кличко, інформують "Коментарі".

За словами голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Віталія Кличка, зараз ремонтні роботи тривають на ділянці від Одеської площі до вулиці Ватутіна, яку столиця нещодавно отримала на свій баланс від області.

"Десятиліттями там тільки "латали" ями. Тепер, в рамках капітального ремонту, ця частина "втомленої" дороги, фактично, відбудовується заново. А це – майже три кілометри шести смугової дороги", — повідомив мер Києва.

Будівельники вже облаштували сучасну дощову каналізацію, а на кількох ділянках траси триває вкладання щебеневої основи та асфальту, додав Кличко. На ділянці Великої кільцевої дороги встановлять 260 опор освітлення, шумозахисні екрани та озеленять прилеглу територію. Окрім того, мер повідомив, що відремонтують також тротуари, оновлять світлофори, облаштують велодоріжки та зупинки для громадського транспорту. Також у Києві відремонтують прилеглу до ділянки Великої кільцевої дороги вулицю Лятошинського.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що закон, підписаний президентом України Володимиром Зеленським, дозволяє обрати підрядника на будівництво Великої кільцевої дороги навколо Києва без процедури закупівель через Prozorro. Документ, який викликав шквал критики з боку антикорупційних органів, опубліковано на офіційному сайті Верховної Ради України. Під час розгляду документу до нього ухвалили поправку про виключення будівництва Великої кільцевої дороги у Києві з-під дії закону "Про публічні закупівлі". Це дозволяє обрати підрядника на це будівництво без тендеру на Prozorro. Вартість будівельних робіт за цим проєктом оцінюють щонайменше у 85 млрд грн.

Нагадаємо, у столиці з 23 червня до 20 серпня через ремонт перекрита ділянка траси "Київ — Харків — Довжанський" у напрямку міжнародного аеропорту "Бориспіль". З центрального залізничного вокзалу столиці до міжнародного аеропорту "Бориспіль" можна дістатися експресами "Укрзалізниці". Через перекриття автомобільної траси у Києві попит на цей вид транспорту зріс у рази.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Лина

2 липня 2021, 17:28

Ну, ОНУР (турецкая фирма) вне всяких сомнений сделает по высокому разряду! Недавно они ремонтировали участок дрроги от Н.Петровцев до Лютежа! Если бы дорога шла не по селам - это был бы автобан. СУПЕР!

Роман

1 липня 2021, 22:09

Сука сделайте наземные пишиходные переходы,а не блять светофоры обновят ,дебилы блять!!!

Анатолий

1 липня 2021, 22:00

А где подземные переходы? Опять пробки.

Андрей

1 липня 2021, 20:19

Та яка вона Кольцевая? Що вы лепите? Где кольцо? У Москві, чы шо?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися