Моргенштерн проти СБУ: у Києві відкрили судове провадження

У столиці розглянуть у судовому порядку позовну заяву російського репера

Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК) відкрив провадження у справі за позовом російського репера Алішера Моргенштерна до Служби безпеки України (СБУ). Про це повідомляє пресслужба ОАСК, передають "Коментарі".

Російського артиста Алішера Валєєва, відомого як Моргенштерн, внесли до "чорного" списку Міністерства культури України як такого, що загрожує національній безпеці. Через це репер був вимушений скасувати концерти, а його представники у травні найняли адвоката у Києві. Адвокат артиста Євген Пронін стверджував, що заборону на в'їзд в Україну для Моргенштерна винесли на підставі нібито абсолютно "картонних історій", оскільки артист не відвідував окупований Росією Крим та не озвучував будь-яких політичних поглядів.

Згодом стало відомо, що Моргенштерн подав позов до ОАСК на СБУ через внесення в список особистостей, які становлять загрозу національній безпеці. Репер просить суд визнати протиправними дії СБУ щодо підготовки документів та звернення до Міністерства культури та інформаційної політики України щодо внесення його в список осіб, які несуть загрозу національній безпеці України.

За даними ОАСК, позовну заяву репера за ухвалою суду від 22 червня залишили без руху. Позивачу надали строк для усунення виявлених недоліків, які були усунені. Наразі позовна заява та додані матеріали відповідають вимогам Кодексу адміністративного судочинства України, повідомили в ОАСК. У судовій установі додали, що дана справа розглядатиметься за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи.

У позові до СБУ російський репер також вимагає визнати протиправним та скасувати наказ Мінкульту про внесення його до так званого "чорного списку", а від СБУ — витребувати постанову про заборону йому в’їзду в Україну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві прикордонники заборонили в'їзд в Україну російському акторові та телеведучому за відвідування території окупованого Криму. Російського шоумена депортували у Варшаву. Заборона відвідувати Україну діятиме для нього протягом трьох років.

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ДНР

5 липня 2021, 12:03

OBZ, Сначала русскими буквами пользоваться научись коментатор куев.

ДНР

5 липня 2021, 12:02

Расстреляйте его нахрен. А пот ом сами убейтесь идиоты каклы.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися