У транспорті Києва зникнуть паперові квитки: як платити за проїзд

У "Київпастрансі" запевняють, що наразі ведуть роз’яснювальну роботу серед пасажирів

У Києві після того, як у громадському транспорті перестали працювати кондуктори, киян та гостей столиці попередили про виведення з обігу паперових квитків та переході на електронні. Про це розповіли у "Київпастрансі", передають "Коментарі"

У підприємстві наголосили, що паперові квитки на проїзд у столичних автобусах, тролейбусах та трамваях остаточно вийдуть з обігу 14 липня. Цей процес розпочали з 1 липня, інформують у КП "Київпастранс".

Зазначається, що пільгові категорії населення, як і раніше, продовжать користуватися своїми пільгами у громадському транспорті Києва, а серед пасажирів зараз триває роз’яснювальна робота щодо нововведень. Водночас, киян та гостей столиці попередили про введення посиленого контролю за сплатою за проїзд у наземному транспорті Києва. Штраф за несплачений проїзд у столичному транспорті складає 160 грн, зазначили у КП "Київпастранс".

Придбати електронні квитки можна через мобільний додаток та картку "Київ Цифровий", в терміналах самообслуговування та EasyPay, IBOX, 2click, а також у мережі "Т-кіоск". Окрім того, QR-квитки можна придбати в касах київського метро, нагадали у КП "Київпастранс".

Додається, що першим на е-квиток у Києві перейшов фунікулер. Згодом обіг паперових квитків припинили на Троєщинській лінії швидкісного трамваю, а з 1 листопада 2020 року — на міській електричці. Торік із 1 грудня на електронні квитки також перейшов швидкісний трамвай на Борщагівці.

Нагадаємо, у столичному громадському транспорті з 1 липня перестали працювати кондуктори через поступове переведення Києва на електронну систему оплати проїзду. Раніше пасажири могли купувати квитки у кондукторів, щоб оплатити проїзд. Тепер частина співробітників будуть перекваліфіковані в контролерів, які перевірятимуть у пасажирів наявність оплати проїзду. Лише за день близько 370 співробітників прийняли пропозицію перейти в службу контролю, і процес перепрофілювання триває, повідомили у "Київпастрансі". 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Києві влітку 2021 року можуть підвищити ціни на проїзд у громадському транспорті та метро приблизно до 12-15 грн за одну поїздку. Також столична влада планувала підвищити вартість паркування в центрі Києва більш ніж утричі. Наразі в центрі столиці ціни на парковку зросли у 3,5 рази, у прилеглих до центру Києва територіях — із 7 до 25 грн.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися