Висотки без шкіл і лікарень: в Києві затвердили скандальну забудову Оболоні

Земельна комісія Київської міської ради на засіданні 6 липня затвердила скандальний детальний план територій Оболонського району, який безуспішно намагалися прийняти у 2019 році. Про це повідомили на сторінці "Кияни проти забудови" в Facebook.

Повідомляється, що члени земельної комісії проголосували за прийняття ДПТ Оболоні, 16 з 18 депутатів проголосували за узгодження проекту рішення "Про затвердження ДПТ в межах вулиці Північній, проспекту Оболонського, вулиці Прирічна, проспектів Героїв Сталінграда, Маршала Малиновського в Оболонському районі Києва".

Відомо, що ДПТ Оболоні дає старт масштабної ущільнювальної забудови величезного району, площа, яку охоплює план забудови становить 430 гектар. Територія обмежена Оболенський луками. Основним видом території проект є житлова забудова багатоповерховими будинками. На Оболонському проспекті, вулиці Героїв Дніпра, вулиці Богатирська, вулиці Озерна та проспекті Героїв Сталінграда планують розмістити висотні будинки на 20-25 поверхів. Зона зелених насаджень становитиме лише 6,51% від усієї території.

Нагадаємо, що недавно депутати Київської міської ради ухвалили рішення про затвердження детального плану територій на Мінському масиві, який передбачає створення нового мікрорайону і забудову висотками без необхідної соціальної інфраструктури. 

Скандальний детальний план територій підтримали 66 місцевих депутатів з фракцій "УДАР", "Європейська солідарність", "Батьківщина" і ОПЗЖ. Не підтримали рішення фракції "Єдність", "Слуга народу" і "Голос". Згідно з документом про ДПТ Мінського масиву, там планують побудувати 19 будинків висотою від 16 поверхів, які будуть розраховані на 11 тисяч жителів. Даний план території не передбачає розвитку інфраструктури, в тому числі й будівництва нових транспортних розв'язок і медичних закладах. Забудовник обіцяє побудувати тільки три дитячих садки на 420 місць і одну школу на 1500 учнів, що абсолютно незрівнянно з кількістю мешканців висотних будинків.

Раніше "Коментарі" повідомляли про перекриття руху на Троєщині до середини липня.

Читайте також про те, скільки заробив мер Києва Віталій Кличко в травні 2021 року.


Читайте также