Комбінована атака на Київ: які ракети та дрони запустили окупанти

Масована ракетно-дронова атака на Україну: повітряна тривога триває

Сьогодні вночі Україна знову зазнала масованої атаки, в якій ворог використав комбіновану стратегію із застосуванням ракет та дронів. Починаючи з третьої години ночі, Київ атакували численні ударні безпілотні літальні апарати, схожі на "Shahed". Однак завдяки швидкій реакції та злагодженій роботі сил протиповітряної оборони всі ворожі дрони були знищені ще на підступах до столиці. 

У п'ятій годині ранку Повітряні Сили України повідомили про нову хвилю атаки: ворог підняв у небо 11 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, а ВМС України зафіксували вихід у море чотирьох ракетоносіїв "Калібр" із загальним залпом до 28 ракет. Згодом до атаки приєдналися шість стратегічних бомбардувальників Ту-22м3 та три МіГ-31К з ракетами "Кинджал". Також ворог запустив балістичні ракети з Криму та західних областей Росії. Про це повідомили в КМДА.

Інфраструктура України під прицілом

Комбінована атака складалася з крилатих, балістичних, аеробалістичних ракет та ударних дронів, головною метою яких стали об'єкти інфраструктури. На Київ крилаті ракети заходили після складних маневрів щільними групами з різних напрямків. Ворог також випустив кілька балістичних ракет, включаючи аеробалістичний "Кинджал". 

Через ракетну атаку "Укренерго" розпорядилося ввести екстрені відключення світла, що призвело до проблем з електропостачанням у багатьох районах столиці.

В умовах надзвичайної ситуації начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко оголосив про розгортання всіх Пунктів Незламності по місту.

"Енергетики працюють, щоб повернути світло в домівки киян. Не панікуйте і зберігайте спокій. Ситуація контрольована! Ми неодмінно подолаємо всі труднощі, і Перемога буде за нами!" — заявив він.

Джерело: https://t.me/VA_Kyiv/7578


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися