У Лук’янівському СІЗО ремонт камер: як було та як стало (ФОТО)

Кошти на ремонт витратили з доходів від платних камер

У Київському слідчому ізоляторі відремонтували камеру, яка розрахована на 22 людини. Про це розповів міністр юстиції України Денис Малюська, передають "Коментарі".

За словами міністра юстиції, на ремонт камери витратили понад 67 тисяч гривень. Ці кошти взяли з доходів від платних камер, наголосив очільник Міністерства юстиції.

"Це значно цікавіше, ніш фінал футбольного Євро, бо у фінал потрапляють пару десятків людей раз на чотири роки, а до нас — значно більше і куди частіше", — написав на своїй сторінці у Facebook Малюська.

Міністр юстиції оприлюднив світлини, як виглядала камера до ремонту та як виглядає зараз.

 

Нагадаємо, перші платні камери із поліпшеними умовами з'явилися у слідчому ізоляторі Києва торік, а згодом — ще у кількох українських містах. Вартість перебування у платній у столиці залежить від терміну та має систему знижок. Зокрема, за добу знаходження у платній камері варто заплатити 2 тис. грн, за тиждень — це 8 тис. грн, а за місяць — 12 тис. грн. Окрім того, Міністерство юстиції України впровадило подарункові сертифікати на послуги платних камер з поліпшеними умовами у СІЗО.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що платні камери в українських слідчих ізоляторах вже принесли державі перший мільйон гривень. Лідером по оплаті стало найстаріше СІЗО на Лук'янівці в Києві. Зокрема Київський слідчий ізолятор приніс до бюджету 621,5 тис. грн. Отримані кошти керівництво СІЗО направляє на ремонти безкоштовних камер.

У березні цього року Офіс омбудсмена України виявив численні порушення під час моніторингового візиту до "Київського слідчого ізолятора". Зокрема, перевірка показала, що більшість камер не забезпечені належним штучним освітленням та мають надмірну загратованість вікон. Окрім того, у Лук’янівському СІЗО стіни вологі та вкриті грибком, а через відсутність вентиляції та куріння у камерах ув’язнені позбавлені можливості дихати свіжим повітрям.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Щеневмерло

10 липня 2021, 16:46

То есть в душ раздеваться надо у всех на виду? Вешалка только снаружи? Почему убрали стол? С тумбочек будут срывать дверцы и ими мочить. Зад подтирать ватой? Дебилы блядь...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися