Погода у Києві встановила нові температурні рекорди

Про жарку погоду розповіли в столичній метеостанції, синоптики - дали прогноз

У Києві спекотна погода встановила нові температурні рекорди. Про це повідомили в Центральній геофізичній обсерваторії імені Бориса Срезневського, передають "Коментарі".

За даними спостережень метеорологів, ніч на 15 липня в столиці виявилася найтеплішою з 1881 року. Температура під ранок не опустилася нижче +22,8 °С. Це перевищило попередній максимум для цієї ночі в 2010 році на 1,4 °С, повідомили експерти. З початку літа 2021 року в Києві зафіксували 12 температурних рекордів.

В "Укргідрометцентрі" поінформували, що очікувати зниження температури повітря найближчими днями киянам і гостям столиці не варто. Через спеку в Києві з півночі 15 липня і до 21:00 17 липня оголошено режим надзвичайної пожежної небезпеки. Синоптики попередили, що це через загрозливе поєднання високої температури повітря і сухої погоди.

Температура повітря в Києві у найближчі три дні складе більше +32 °С вдень і 21-23 °С - вночі. У п'ятницю, 16 липня, в столиці можливі короткочасні дощі. У суботу та неділю, 17 і 18 липня, синоптики прогнозують у Києві грозу.

Нагадаємо, в затоці на столичних Осокорках триває будівництво парку "Прибережний" площею 7,5 гектарів. Як відбувається створення нової зони відпочинку, дивіться на порталі "Коментарі".

Зараз на Осокорках облаштовують зелену зону площею понад два гектари. У парку є вихід до водойми і пляж, а спочатку на цій території було звалище будівельного сміття.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в центрі Києва встановили екологічний модуль із моху, який очищає повітря в радіусі 50 метрів, фільтрує пил і зменшує шум. На екологічній конструкції в сквері Небесної сотні розміщено кілька видів моху. Вони відрізняються за формою і кольором.

Кияни та гості столиці фотографуються з незвичайною зеленою стіною. Біля цієї локації знаходиться лава, де в прохолоді рослин можна відпочити у спеку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися