У Києві відкрили центр хірургії серця та судин (ФОТО)

Як виглядає новий медичний заклад, показали у мерії

У Києві за участі мера столиці Віталія Кличка відкрили Інноваційний центр хірургії серця та судин. Про повідомили у пресслужбі Київської міської державної адміністрації, передають "Коментарі".

Новий дев’ятиповерховий медичний заклад має сім операційних. У центрі лікуватимуть серцево-судинні захворювання. Центр хірургії серця та судин спеціалізується, окрім кардіології та кардіохірургії, на неврології та нейрохірургії, судинної хірургії та онкології.

"Головне завдання, щоб кияни могли отримати кваліфіковану, якісну медичну допомогу. Як у комунальних медичних закладах, так і у приватних", — наголосив на відкритті медичного центру мер Києва Віталій Кличко.

Київ продовжує оновлювати комунальні лікарні та медичні центри, нагадав мер столиці. За його словами, у Києві за кілька років капітально відремонтували 116 відділень медичних закладів і сім пологових будинків. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Київському міському центрі нефрології та діалізу капітально ремонтують приміщення. Зараз тривають ремонтні роботи у відділеннях унікальної медустанови. 

З вересня 2020 року до червня цього року тут працювало єдине в Києві опорне відділення для лікування від коронавірусу хворих нефрологічного профілю. На початку 2021 року заклад отримав ліцензію, а в березні в ньому здійснили першу трансплантацію нирки. Приміщення лікарні не ремонтували понад 50 років.

Крім того, у столиці планують звести величезну двох’ярусну естакаду для автомобілів, яка дозволить дістатися з одного кінця міста в інший менш ніж за півгодини. Проїзд по спорудженню буде платним.

Відомо, що естакаду довжиною приблизно 25 кілометрів побудують між східною і західною частинами Києва, щоб вона з'єднувала район метро "Святошин" і район в'їзду на Дарницький міст з правого берега. Це дозволить дістатися з однієї частини міста в іншу менш ніж за 30 хвилин.

Нагадаємо, у Білій Церкві реконструювали приймальне відділення міської лікарні. Як воно виглядає після реконструкції, дивіться на порталі "Коментарі". 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися