Смерть на вулиці: чому в Києві позбуваються від декоративних кроликів

У столиці викидають на вулицю домашніх тварин

У різних районах Києва посеред вулиці можна зустріти брудних, голодних або взагалі розтерзаних декоративних кроликів. Чому їх викидають на вулицю і чи можуть кролики адаптуватися до життя у мегаполісі, розповіли в сюжеті ТК "Київ", передають "Коментарі".

Біля Лебединого озера в Києві місцеві жителі помітили декоративних кроликів. Двох тварин намагалися зловити. Одного зловили відразу. Кролика віддали на обстеження у ветеринарну клініку.

"Я переноску принесла. Його вже спіймали, і ми в переноску його посадили. Однак стан, в якому він знаходився... У нього був шок, стрес дуже сильний, він дуже наляканий був. Кролик весь був у ковтунах", - розповіла київська зоозахисниця Софія Личак.

Іншого декоративного кролика киянам зловити не вдалося. Тварину на третій день спроб знайшли мертвою.

"Крові на кролику не було. Можливо, його могли придушити собаки, а якщо він вийшов на дорогу, там його могли збити на велосипеді або самокаті", - прокоментувала Софія Личак.

За словами ветеринара Людмили Харченко, декоративні кролики на вулицях беззахисні.

"У них немає нормального інстинкту самозахисту. Вони не вміють шукати воду. Вони не вміють ховатися від хижаків", - говорить лікар.

Люди викидають декоративних кроликів на вулицю, тому що за цими тваринами дуже складно доглядати. Догляд за такими домашніми тваринами вимагає чималих зусиль. Декоративним кроликам потрібна велика клітка, особлива увага до харчування, зокрема - 80% раціону має становити сіно, повідомила ветеринар. Тварин необхідно регулярно вакцинувати і обстежувати у ветклініці на деякі хвороби.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Київському зоопарку для індійського слона Хораса відкрили оновлений літній вольєр із тіньовим навісом у вигляді скульптури "Баобаб".

Нагадаємо, в київському зоопарку народилися кошенята рідкісної породи. Унікальних лісових тварин показали відвідувачам лише недавно.

Матір лісових кошенят звуть Сильвія. Кішку в цьому році привезли у київський зоопарк зі Швейцарії. У Києві Сильвію познайомили з лісовим котом Сильвером, який живе в столичному зоопарку вже сім років. У сімейства народилися четверо кошенят - троє хлопчиків і одна дівчинка. Лісових кішок назвали Гарфілд, Буріск, Кліф і Настя.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Александра

20 липня 2021, 19:09

Продайте его или в зоомагазин,,,если нет клетки и соответствующей заботы,,,у меня была чихуахуа,,,я переежала и не в состоянии была смотреть,,,,я продала в хорошие руки,,,,а викинуть на улицу,это означает вы не любите животных. И здесь постыдного ничего нет в том что не в состоянии смотреть.

Валентина

20 липня 2021, 07:45

Нелюди. Принесли бы в клетке под ветеринарку и зоомагазин.

Алина

19 липня 2021, 22:10

Живу в Києві,маю кролика.Проблем з декоративною тваринкою не виникає-вакцинування лише на ранніх стадіях ,харчування-будь які овочі)

Алина

19 липня 2021, 20:13

Благодаря мужчине мне и удалось поймать первого кролика, он был более контактный. К сожалению, второй кролик был не такой

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися