Київрада може прийняти план тотальної забудови Оболоні (Схема)

На найближчому засіданні, яке відбудеться 22 липня, депутати Київської міської ради можуть прийняти скандальний детальний план територій Оболоні, який передбачає тотальну забудову району. Про це повідомили в Telegram-каналі "Кияни проти забудови".

Детальний план територій Оболоні в межах вулиці Північній, Оболонського проспекту, вулиці Прирічній, проспектів Героїв Сталінграда та Маршала Малиновського передбачає забудову площі понад 430 га. У плані не передбачено будівництва нових шкіл і лікарень.

У записці до проєкту рішення немає пояснень щодо заміни функціонального призначення території з громадської на житлову, а це 19 гектар. ДПТ передбачає будівництво 3082 нових квартир, а це понад 8000 нових жителів.

Нагадаємо, недавно депутати Київської міської ради ухвалили рішення про затвердження детального плану територій на Мінському масиві, який передбачає створення нового мікрорайону і забудову висотками без необхідної соціальної інфраструктури.

Скандальний детальний план територій підтримали 66 місцевих депутатів з фракцій "УДАР", "Європейська солідарність", "Батьківщина" і ОПЗЖ. Не підтримали цього рішення фракції "Єдність", "Слуга народу" і "Голос".

Згідно з документом про ДПТ Мінського масиву, там планують побудувати 19 будинків висотою від 16 поверхів, які будуть розраховані на 11 тисяч жителів. Такий план території не передбачає розвитку інфраструктури, в тому числі будівництва нових транспортних розв'язок і медичних закладах. Забудовник обіцяє побудувати тільки три дитячих садки на 420 місць і одну школу на 1500 учнів, що абсолютно незрівнянно з кількістю мешканців висотних будинків.

Раніше "Коментарі" повідомляли про будівництво нової траси Київ-Кишинів.

Читайте також про закриття київського фунікулера до кінця літа.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися