У Києві на мосту Патона прорвало тепломережу: подробиці (ВІДЕО)

Порив стався під час гідравлічних випробувань

У Києві сьогодні, 21 липня, під мостом Патона під час гідравлічних випробувань прорвало магістральну тепломережу. Про це повідомляють у комунальному підприємстві "Київтеплоенерго".

Зазначається, що ця магістральна мережа забезпечує теплом близько 200 житлових будинків на Русанівці та Березняках. Аварійна бригада комунальників  локалізувала пошкодження тепломережі. У КП "Київтеплоенерго" повідомили, що зараз пошкоджену ділянку готують до ремонту із залученням верхолазів.

Загальна протяжність системи теплових мереж у Києві становить понад 2700 км. За 2019-2020 роки у столиці провели повну реконструкцію 270 км мереж, що знизило їх аварійність на 15%, нагадали у КП "Київтеплоенерго". У Києві станом на 21 липня випробували на гідравлічну міцність понад 80% теплових мереж, які обслуговують 6870 житлових будинків, 150 лікарень, 685 навчальних закладів та 2438 відомств.

Гідравлічні випробування комунальники Києва розпочали 7 травня. Вони проводяться поетапно. З 20 липня до 2 серпня будуть випробовувати мережі у зоні теплопостачання магістралі №1 СТ-1. На цей час подачу гарячої води призупинять до 531 будівлі.

Нагадаємо, у Дніпровському районі Києва відключили гаряче водопостачання на два тижні через проведення планових гідравлічних випробувань тепломереж. Гарячої води не буде до 2 серпня. Під відключення потрапили частини житлових масивів Лівобережний, Соцмісто та ДВРЗ. Відключень варто очікувати в будинках на вулицях Панельна, Челябінська, Микільсько-Слобідської, Раїси Окопной, Флоренції Віфлеємської, Фанерної, Сиваської, Алматинської, Машиністівській, Літинської, Опришківська, Марганецької, Рогозівській, Калачевській, Профспілковій, Празької, Сосюри, Сергієнка, Хоткевича, Попудренка, провулку Сеноманский, уздовж Русанівського каналу, проспекті Гагаріна і Броварському проспекті.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві цієї осені на 30-40% зростуть тарифи на гарячу воду та опалення. Зростання комунальних тарифів під час нового опалювального сезону пов'язане з тим, що уряд України скасував обов'язки закупівлі газу для теплопостачальних підприємств, які покладалися на НАК "Нафтогаз". Тепер комунальні підприємства повинні купувати газ за ринковими цінами.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися