У Києві на мосту Патона прорвало тепломережу: подробиці (ВІДЕО)

Порив стався під час гідравлічних випробувань

У Києві сьогодні, 21 липня, під мостом Патона під час гідравлічних випробувань прорвало магістральну тепломережу. Про це повідомляють у комунальному підприємстві "Київтеплоенерго".

Зазначається, що ця магістральна мережа забезпечує теплом близько 200 житлових будинків на Русанівці та Березняках. Аварійна бригада комунальників  локалізувала пошкодження тепломережі. У КП "Київтеплоенерго" повідомили, що зараз пошкоджену ділянку готують до ремонту із залученням верхолазів.

Загальна протяжність системи теплових мереж у Києві становить понад 2700 км. За 2019-2020 роки у столиці провели повну реконструкцію 270 км мереж, що знизило їх аварійність на 15%, нагадали у КП "Київтеплоенерго". У Києві станом на 21 липня випробували на гідравлічну міцність понад 80% теплових мереж, які обслуговують 6870 житлових будинків, 150 лікарень, 685 навчальних закладів та 2438 відомств.

Гідравлічні випробування комунальники Києва розпочали 7 травня. Вони проводяться поетапно. З 20 липня до 2 серпня будуть випробовувати мережі у зоні теплопостачання магістралі №1 СТ-1. На цей час подачу гарячої води призупинять до 531 будівлі.

Нагадаємо, у Дніпровському районі Києва відключили гаряче водопостачання на два тижні через проведення планових гідравлічних випробувань тепломереж. Гарячої води не буде до 2 серпня. Під відключення потрапили частини житлових масивів Лівобережний, Соцмісто та ДВРЗ. Відключень варто очікувати в будинках на вулицях Панельна, Челябінська, Микільсько-Слобідської, Раїси Окопной, Флоренції Віфлеємської, Фанерної, Сиваської, Алматинської, Машиністівській, Літинської, Опришківська, Марганецької, Рогозівській, Калачевській, Профспілковій, Празької, Сосюри, Сергієнка, Хоткевича, Попудренка, провулку Сеноманский, уздовж Русанівського каналу, проспекті Гагаріна і Броварському проспекті.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві цієї осені на 30-40% зростуть тарифи на гарячу воду та опалення. Зростання комунальних тарифів під час нового опалювального сезону пов'язане з тим, що уряд України скасував обов'язки закупівлі газу для теплопостачальних підприємств, які покладалися на НАК "Нафтогаз". Тепер комунальні підприємства повинні купувати газ за ринковими цінами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися