У Києві виявили індійський штам коронавiрусу: чи будуть посилювати карантин

Стало відомо, чи планує столична міська влада вводити більш жорсткі карантинні обмеження через виявлення нового агресивного штаму COVID-19 в Олександрівській лікарні. Про це повідомив глава Госпродпотребслужби Києва Олег Рубан в ефірі телеканалу "Україна 24".

За його словами, поки в столиці не планують вводити більш жорсткий карантин, в тому числі й через виявлення нового штаму. Він зазначив, що додаткових протиепідемічних заходів не буде. Рубан сказав, що сьогодні місто повністю готується до третьої хвилі пандемії, яка припаде на кінець серпня. Люди будуть повертатися з відпусток і канікулярних періодів.

Нагадаємо, що в українській столиці можуть припинити продавати алкогольну і тютюнову продукцію в супермаркетах. У Верховну Раду внесли законопроект, який забороняє торгівлю алкоголем і сигаретами в великих магазинах. Про це стало відомо з відповідного документа на сайті парламенту.

Проект закону передбачає заборону на продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, столових вин, тютюнових виробів, електронних сигарет, рідин, які використовується в електронних сигаретах, пристроїв для вживання тютюнових виробів без згоряння в приміщеннях магазинів, де продають харчові продукти, товари для дітей або спортивні товари.

Згідно з документом, якщо магазини будуть здійснювати продаж алкоголю і сигарет, то отримають штраф в розмірі десяти прожиткових мінімумів, а саме - 23 790 гривень. Депутати пропонують створити спеціалізовані торгові точки, куди перенесуть продаж алкоголю і сигарет. У цих точках буде продавати тільки зазначені товари.

Раніше "Коментарі" повідомляли про будівництво нової траси Київ-Кишинів.

Читайте також про закриття київського фунікулера до кінця літа.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися