Швидкісний поїзд " Київ — Запоріжжя" отримає оновлені вагони (ФОТО)

В "Укрзалізниці" показали, як відремонтували рухомий склад

Швидкісний пасажирський поїзд "Київ — Запоріжжя" отримає оновлені вагони, які капітально відремонтували. Про це повідомляє пресслужба "Укрзалізниці", передають "Коментарі".

За даними перевізника сім пасажирських вагонів капітально відремонтували на виробничих підрозділах "Укрзалізниці" в Каховці та Бахмачі. Наступного тижня відремонтований рухомий склад додадуть до пасажирського поїзда Інтерсіті № 738/737 маршруту "Київ — Запоріжжя".

Відремонтовані вагони обладнали системами кондиціонування та відеоспостереження. В купе встановлено регулювання температури, кнопка виклику провідника та індикатор зайнятості вбиральні. Окрім того, на інформаційних моніторах можна побачити швидкість потяга, час та іншу інформацію. В оновлених вагонах також встановили вакуумні туалети, дзеркало та відремонтували систему подачі води.

Вартість ремонту одного пасажирського вагона для потяга Інтерсіті — майже 16 млн гривень, зазначили в "Укрзалізниці". Загалом перевізник планує найближчими місяцями відремонтувати ще 24 пасажирські вагони.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" посилила маршрут "Київ — аеропорт "Бориспіль" ще одним експрес-поїздом Pesa. У перевізника зазначили, що кількість рейсів потяга не зміниться — курсуватимуть, як і раніше, 22 пари поїздів. Проте у пікові години збільшать кількість місць в експресах з Києва до Борисполя. У найбільш завантажений час маршрутом курсуватиме здвоєний Pesa. Це дозволить перевозити 162 пасажири замість 81 за один рейс.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що перший приміський поїзд в Україні, що пристосований для подорожей людей з інвалідністю, презентували на залізничному вокзалі Києва.  В електропоїзді вагони, обладнані для доступу людей з інвалідністю. Тут є місця для людей на інвалідних візках, пандуси та кнопки виклику поїзної бригади, а всі вказівники нанесені шрифтом Брайля. Окрім того, у поїзді замінили інтер'єр та встановили кріплення для велосипедів.

Читайте також, що через зміну маршруту та розкладу популярного серед пасажирів потяга "Київ — Бердянськ" до Азовського моря зі столиці та у зворотному напрямку тепер можна дістатися швидшеЗміни розкладу та маршруту поїзда № 227/228 "Київ — Бердянськ" набули чинності з 6 липня. З цього дня дістатися зі столиці до Бердянська можна буде на 2,5 години раніше, повідомляють в "Укрзалізниці". Відправлення поїзда з Києва о 19:19, прибуття до Бердянська — о 10:40.

Окрім того, "Укрзалізниця" змінила графік ще одного поїзда за маршрутом "Київ — Бердянськ", що допоможе заощадити пасажирам час у дорозі. Нічний швидкісний поїзд "Маяк" сполученням "Київ — Бердянськ" відправляється зі столиці о 20:01. Час прибуття поїзда до Бердянська залишається незмінним.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися