Під Києвом врятували від забудови лісовий масив заради парку (ФОТО)

Громаді Гостомелю вдалося вберегти гектари соснової рекреації

Громаді Гостомелю, депутатам та активістам вдалося вберегти сім гектарів соснової рекреації від забудовника, щоб побудувати на території парк. Про це повідомляє Гостомельська селищна рада, передають "Коментарі".

За даними селищної ради Гостомелю, лісову територію відстоювали від забудови чотири роки. За збереження семи гектарів соснової рекреації йшла справжня битва. Проти зведення житлового масиву виступали Гостомельський селищний голова Юрій Прилипко, депутати та активісти.

На вихідних волонтери прибирали у лісовому гаю сміття, якого вивезли тони. В юридичному полі було підписано п’ять тисяч громадських петицій, щоб на території лісу побудувати парк, а не житлові будинки.

Наразі на території майбутнього парку, який отримає назву "Щасливий" облаштовують центральну доріжку. За планом, на в’їзді до парку, на узбіччі дороги, з’явиться смуга для паркування автівок. Завершити перший етап робіт планують до 1 вересня.

У парку "Щасливий" з’являться пішохідні та велосипедні доріжки, облаштують куточки для пікніків, дитячі та спортивні майданчики, встановлять лави та альтанки. Окрім того, у зоні відпочинку висадять декоративні рослини та облаштують зелені газони.

Нагадаємо, на території ландшафтного заказника місцевого значення "Чернечий ліс", розташованого в Києво-Святошинському районі Київської області, вирубують дерева і почали незаконне будівництво котеджного містечка. Втрутитися у це у відповідній петиції просять президента України Володимира Зеленського. Автор петиції до президента зазначає, що дві земельні ділянки, розташовані на північній стороні озера "Ходосівка", загальною площею понад 13,8 і 4,7 гектара незаконно вивели з державної власності і віддали під будівництво. Зараз на цих земельних ділянках вирубують дерева і почали земляні роботи та укладання фундаменту котеджних будинків. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на найближчому засіданні, яке відбудеться 22 липня, депутати Київської міської ради можуть прийняти скандальний план територій Оболоні, який передбачає тотальну забудову району. План територій Оболоні в межах вулиці Північної, Оболонського проспекту, вулиці Прирічної, проспектів Героїв Сталінграда та Маршала Малиновського передбачає забудову площі понад 430 га. У плані не передбачено будівництва нових шкіл і лікарень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Иван

27 липня 2021, 14:25

Коментарии.ua дешево вас купили. Коменты от местных жителей почитайте.

Ліна

25 липня 2021, 22:07

Брехня на брехні! Вже живі сосни попадали від бензопили в "парку"((( Підготовка до чергового ЖК? А де ж обіцяні садочки і школа?

Виктория

25 липня 2021, 10:13

Жлобы понаехавшие,переселяют всю Украину в Киев и Киевскую область!!!

Анна

24 липня 2021, 20:47

Ах, да! Ещё пять тысяч петиций, ага. Вот от души! Пять тысяч петиций. Спасибо, посмеялась. А вам самим не смешно от таких цифр?

Анна

24 липня 2021, 20:40

Кто боролся, голова боролся? Не смешите. Главный борцун за довкілля, ага. В Гостомеле проблема и с садиками, и практически со всем, за что ни возьмись, а тут 28 млн грн на велосипедную дорожку в парке. Вы бы про садик написали, который голова уже несколько раз "открывал". Каждый год туда денежка вкладывается, а стены уже в плесени и мхе... В военном городке, со слов головы, садик в этом году достроить не удастся - нет денег. Зато 28 млн на велосипедные дорожки есть... Тьху.

Сергей

24 липня 2021, 16:30

У этого упыря все к первому сентября.. И садики и школы к первому сентября открываются.. Правда поликлиники закрываются, мафы строятся, отвратительный ямочный ремонт делается.. Прекрасно все.. Хоть бы постыдился за этот лес вписываться мер несчастный.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися