У Києві різко подорожчає проїзд в маршрутках: список напрямків

Приватні перевізники планують підвищити вартість разового проїзду в маршрутках столиці вже незабаром. Чергове збільшення тарифів очікує ряд приміських напрямків. Про це повідомив глава Асоціації перевізників Київської області Олексій Павленко в коментарі виданню "Обозреватель".

За його словами, на правобережній частині Києва ціни в маршрутках планують збільшити на 10-15%, подорожчання варто очікувати вже осінь 2021 року. Він підкреслив, що в Київській області вже підвищили ціни на проїзд. Павленко заявив, що вартість виросте на Бородінському, Ірпінському, Васильківському та Києво-Святошинському напрямках.

Нагадаємо, що столична влада кардинально змінила правила проїзду в маршрутних таксі. Переможці конкурсу на перевезення пасажирів на міських маршрутках отримали новий договір, який є найбільш детальним з тих, що були до цього дня. Про це в своєму Telegram-каналі повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Костянтин Усов.

За його словами, в новому договорі прописані конкретні вимоги, як наприклад, кондиціонер, який обов'язково повинен працювати. Температура в салоні автобуса повинна становити не більше 22 градусів влітку і не менше 15 градусів взимку.

Також чиновник заявив, що водіїв зобов'яжуть одягнути уніформу, навчать надавати першу медичну допомогу, допомогу людям на візках. Спілкування з пасажирами буде тільки державною мовою, а "блатних" пісень і різних постерів не буде.

Усов підкреслив, що перевізники, які працюють за старими договорами, отримають додаткову угоду з ключовими вимогами нових стандартів, які їм доведеться прийняти.

Раніше "Коментарі" повідомляли про будівництво нової траси Київ-Кишинів.

Читайте також про закриття київського фунікулера до кінця літа.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Коля

30 липня 2021, 12:32

Кличко чмырь

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися