У Києві введуть платну парковку у дворах: у КМДА назвали причину

Столична влада прийняла рішення брати плату за парковку в міських дворах через брак паркувальних місць, а також тим, що швидкі допомоги та пожежні машини не можуть проїхати через запарковані квартали. Про це повідомив радник заступника голови КМДА Віталій Селик у коментарі виданню "Апостроф".

За його словами, аргумент про оплату обслуговування прибудинкової території сумою 200-300 гривень не працює, адже в цьому випадку люди платять виключно за прибирання біля свого будинку.

Також він зазначив, що деякі люди не встигають припаркувати свій автомобіль у дворі і змушені платити за парковку через брак місць, а це - несправедливо.

Селик підкреслив, що через щільне паркування у дворах часто не можуть проїхати автомобілі спеціальних служб, а деякі водії іноді залишають машини більш ніж на місяць на одному місці.

Нагадаємо, що перевізники планують підвищити вартість разового проїзду в маршрутках столиці вже незабаром. Чергове збільшення тарифів очікує низку приміських напрямків. Про це повідомив голова Асоціації перевізників Київської області Олексій Павленко.

За його словами, на правобережній частині Києва ціни в маршрутках планують збільшити на 10-15%, подорожчання варто очікувати вже восени 2021 року. Він підкреслив, що в Київській області вже підвищили ціни на проїзд. Павленко заявив, що вартість зросте на Бородінському, Ірпінському, Васильківському та Києво-Святошинському напрямках.

Раніше "Коментарі" повідомляли про будівництво нової траси Київ-Кишинів.

Читайте також про закриття київського фунікулера до кінця літа.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися