Триває капітальний ремонт траси "Київ – Суми – Юнаківка"

Як відновлюють дорожнє покриття та де ведуться роботи, розповіли в "Укравтодорі"

У Чернігівській області охоплено капітальним ремонтом понад 75 кілометрів траси Н-07 "Київ – Суми – Юнаківка". Дорожнє покриття відновлюють в рамках національної програми "Велике будівництво", розповіли в "Укравтодорі".

Найбільша концентрація дорожньої спецтехніки на трасі "Київ – Суми – Юнаківка" зараз на ділянці від Прилук в сторону Сум. За даними "Укравтодору" поступово починаються ремонтні роботи перед Прилуками. Загалом дорожники ремонтують одинадцять ділянок траси "Київ – Суми – Юнаківка".

На ділянці автошляху поблизу смт Срібне вже уклали шар асфальтобетонну та замінили покриття та основи дороги. Окрім того, тут замінили старі труби для пропуску води під дорогою та встановлюють прикромкові водостічні лотки.

В "Укравтодорі" нагадали, що протяжність дороги "Київ – Суми – Юнаківка" на Чернігівщині становить майже 143 кілометри, з яких більше половини – стара бетонка. Ця дорога непридатна для сучасного навантаження, має багато ям та тріщин. Під час капітального ремонту дорожники обіцяють привести трасу "Київ – Суми – Юнаківка" до сучасних параметрів навантаження та безпеки руху.

Наприкінці липня на трасі Н-07 "Київ – Суми – Юнаківка" у Чернігівській області тривав ремонт шляхопроводу на обході Прилук. Там розпочали асфальтування реконструйованого шляхопроводу через залізницю. Торік цю штучну споруду закрили на реконструкцію. Старий шляхопровід повністю розібрали через те, що тут було провалля. У 2021 році на обході Прилук розпочали зводити новий міст. Загалом на трасі "Київ – Суми – Юнаківка" у Чернігівській області планують провести реконструкцію п’яти мостів, ще дев’ять — капітально відремонтувати.

Нагадаємо, у Києві розпочали підготовчі роботи з будівництва Оболонського пішохідного мосту зі сторони вулиці Прирічної на острів Оболонський. Довжина Оболонського мосту складе 72,4 метрів, а його ширина — 4,5 метри. Система мостів має з’єднати Оболонський острів, парк "Наталка" та вихід на вулицю Прирічна між затоками Собаче Гирло та Оболонь. Це буде єдиний піший маршрут для киян та гостей столиці. 

У Києві також активно тривають роботи з будівництва Подільсько-Воскресенського мосту. Зараз тут облаштовують пішохідну зону та інтегрують заїзд із набережної. Також у столиці триває ремонт Великої кільцевої дороги. Дивіться, як ремонтують трасу на ділянці від Одеської площі до вулиці Ватутіна. Цю ділянку столиця отримала на свій баланс від області нещодавно. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Кременчукі до траси "Бориспіль — Маріуполь" збудують новий міст через річку Дніпро. Новий кременчуцький міст збудують на правому березі Дніпра. Шляхопровід буде виходити на набережну, де сполучатиметься з автошляхом Н-08 "Бориспіль — Маріуполь". Проєктом будівництва нового мосту передбачена можливість з’їзду на Літературний провулок. На лівому березі міст закінчуватиметься на Великій набережній зі з’їздом на вулицю Флотську. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися