У Київській області вода на одному з пляжів виявилася небезпечною: людей просять не купатися

Зафіксовано значне перевищення норми

В Обухівському районі перевірили воду на одному з пляжів і як з'ясувалося, що вона не відповідає нормі. Про це повідомляється в пресслужбі Обухівської міської ради.

Джерело інформує про те, що Обухівським районним відділом ГУ "Київського обласного центру контролю і профілактики хвороб МОЗ України" в липні поточного року були взяті проби води з міського пляжу в селі Таценки.

Згідно з отриманими результатами, вода не відповідає вимогам за бактеріологічними показниками. Як виявилося, в дослідженій воді на цьому пляжі було знайдено кількість лактопозитивних кишкових паличок у розмірі 9 500. Варто зазначити, що нормою є не більше ніж 5000.

Наявність кишкової палички у воді є ознакою того, що вона була забруднена стічними водами або ж відходами тваринництва.

Таким чином купання на вищевказаному пляжі зараз становить небезпеку для людей. Тому місцевих жителів просять деякий час утриматися від купання в цьому місці.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що в Київській області в популярному шоколадному драже виявили небезпечну добавку, яка є несанкціонованою в Україні та може бути небезпечною для здоров'я людини. Детальніше про цей інцидент читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що в місті Вишневе, що на Київщині, знайшли польський сир, який також містить у собі небезпечну добавку, що не розчиняється в шлунку людини. Детальніше читайте в матеріалі на нашому сайті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися