У Прип'яті почнуть відновлювати кафе, автовокзал і житлові будинки (Фото)

В мертвому місті Прип'ять на території Чорнобильської зони відчуження планують провести реновацію кількох відомих туристичних об'єктів. Про це повідомили на презентації проекту в Міністерстві захисту навколишнього середовища і природних ресурсів.

Повідомляється, що в 2021 році розпочнуться роботи з реновації перших трьох туристичних об'єктів Прип'яті. Йдеться про кафе "Прип'ять", автовокзалі і 16-поверховому будинку в центрі міста. У цьому році планується розробка проекту реновації будівель, а в наступному - будівельні та ремонтні роботи.

Кафе "Прип'ять" знамените своїми вітражами, яких також торкнеться реновацій, на даху 16-поверхового будинку обладнали оглядовий майданчик, також в будівлі облаштують музей в квартирі пожежного Володимира Правика, який керував гасінням пожежі в ніч аварії на ЧАЕС. У будівлі поєднають туристичний і меморіальний комплекси.

Також в 2021 році підготують проект реновації КПП "Дитятки", через який туристи в'їжджають в Зону відчуження.

Нагадаємо, що на території Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника є унікальне місце, яке вже назвали парком піроценового періоду. Н а піщаних грунтах є вигорілий масив соснового лісу. Він виглядає незвично для місцевої природи. На рівнині з обгорілими стовбурами дерев стоять групки кістяних лісів. Тут можна побачити мертві дерева, з яких зійшла кора, і відновлення соснових дерев.

У заповіднику вважають, що парк піроценового періоду має власний науковий потенціал. Через зміни клімату в світі зросла кількість лісових пожеж. Саме тому глава Глобального центру моніторингу пожеж Йохан Георг Гольдамер заявив, що можна говорити про настання ери вогню - піроцена.

Раніше "Коментарі" повідомляли про будівництво нової траси Київ-Кишинів.

Читайте також про закриття київського фунікулера до кінця літа.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися