У центрі Києва десятки будинків відключать від газу: подробиці

Попередження комунальників стосується мешканців Шевченківського району столиці

У центрі Києва десятки будинків на кількох вулицях тимчасово залишаться без газу. Про це мешканців Шевченківського району столиці попередили фахівці "Київгазу", передають "Коментарі".

У понеділок, 16 серпня, комунальники столиці виконуватимуть роботи з виносу газопроводу за межі території Національного заповідника "Софія Київська". У цей день з 09:00 припинять газопостачання до 68 будинків. Про такі обмеження фахівці "Київгазу" попереджають мешканців вулиць Хрещатик, Софійської, Володимирської, Михайлівської, Малої Житомирської, Костьольної, Трьохсвятительської та провулка Михайлівський. Повний перелік будинків можна подивитися за посиланням.

Мешканців квартир на цих вулицях газовики просять перекрити крани на газопроводах перед газовими приладами. Газопостачання обіцяють відновити одразу після завершення ремонтних робіт, якщо у зазначених будинках будуть відсутні порушення, зазначили у "Київгазі".

Нагадаємо, у Києві завершили досудове розслідування вибуху у житловому будинку на Позняках, який стався минулого літа. Столична прокуратура завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно п’яти посадовці АТ "Київгаз". Слідство встановило, що вибух у житловому будинку на Позняках торік 21 червня стався через порушення газовиками вимог низки нормативно-правових актів. Під час вибуху у десятиповерховому багатоквартирному будинку на Позняках обвалилися конструкції. Під руїнами загинули п’ятеро людей, ще троє — травмувалися, нагадали у прокуратурі Києва. Збитки мешканців через втрати житла оцінюють у понад 53 млн грн, що підтвердили проведені експертизи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві стався скандал після того, як на Софійській площі провели зйомку рекламного ролика із залучанням двох автівок. Столична влада та поліція дозволів на це не давали. Відомо, що знімання проводила компанія Red Bull. Відповідне відео оприлюднили у соцмережах. На кадрах видно, як автівки на шаленій швидкості ганяють у пішохідній зоні історичного центру Києва. Відео вже викликало хвилю обурення серед киян. На подію відреагували у Київській міській державній адміністрації, а потім — у столичній поліції. Відмити сліди дрифту на Софійській площі намагаються вже не перший день.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Михаил

22 листопада 2021, 19:57

Сегодня 22.11.2021 отключили от газа дом №8 по улице Александра Бойченка сообщили, что газоснабжение будет восстановлено только после готовых актов о проверке вентиляционных каналов. Причем такие проверки не проводились ранее, а стали возможны в связи с кризисной ситуацией в энергетическом секторе Украины в настоящее время.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися