Біля метро "Лісова" поновили заборонене будівництво ТРЦ

Забудовник запевняє, що отримав дозвіл на відновлення будівельних робіт

У Києві біля станції метро "Лісова" поновили будівництво торговельно-розважального комплексу Lisova Mall. Забудовник стверджує, що отримав дозвіл на відновлення заборонених раніше будівельник робіт. Про це йдеться у сюжеті телеканалу "Київ".

Біля метро "Лісова" на місці розпочатого будівництва ТРЦ Lisova Mall утворився ставок, де оселилися дикі качки. Чотириповерхову будівлю планували звести між Броварським проспектом та вулицею Кіото. Будівництво торгового центру розпочалося кілька років тому, проте згодом зупинилося. У виритому котловані накопичилась вода. Кияни кажуть, що ставок утворився не від опадів.

Наприкінці липня 2020 року Державна архітектурно-будівельна інспекція (ДАБІ) заборонила будівництво ТРЦ біля метро "Лісова" через невідповідність проєкту Генеральному плану Києва. Відповідна відмова забудовнику розміщена на офіційному сайті ДАБІ. На будівельному майданчику, який пустував майже рік, кияни помітили пожвавлення кілька тижнів тому. Сюди почала заїжджати будівельна техніка і чути поновлення будівельних робіт.

Журналісти ТК "Київ" намагалися дізнатися у забудовника, чи є у підприємства дозвіл на відновлення будівництва торговельно-розважального комплексу біля станції метро "Лісова". Представник забудовника запевнив, що заборону на будівництво ТРЦ Державна архітектурно-будівельна інспекція зняла й надала дозвіл. Проте ознайомитися з дозвільними документами працівникам ЗМІ не вдалося. Зараз на будівельному майданчику ведуться підготовчі роботи, а саме будівництво ТРЦ Lisova Mall забудовник планує розпочати у жовтні.

За словами представника забудовника, озеро, яке утворилося на місці будівництва ТРЦ, це не підземне джерело. У підприємстві зазначили, що вода стоїть через те, що працівники "Київводоканалу" під час робіт нібито пошкодили трубу. Проте місцеві мешканці у це не вірять та не розуміють, чому протягом літа водойма на місці будівництва не висихає. Кияни також стурбовані долею диких качок, які оселилися на цьому ставку. Тим часом забудовник має намір найближчим часом відкачати цю воду та продовжити будівництво.

У Деснянській районній державній адміністрації Києва документи забудовника ще не перевіряли, проте пообіцяли зробити це найближчим часом. Голова Деснянської РДА Дмитро Ратніков прокоментував поновлення будівництва та долю озера біля метро "Лісова".

"Якісь роботи проводив "Київводоканал" і за результатами цих робіт з’явився чи то прорив, чи якась аварійна ситуація, що відбулося наповнення води, але зараз проводяться роботи щодо зняття цієї проблеми", — сказав керівник Деснянської РДА Дмитро Ратніков.

Відновити транспортну розв'язку, лісопаркову зону та парк "Кіото" біля станції метро "Лісова" столичну владу просили кияни у відповідній петиції. Автор петиції зазначав, що кілька років тому до входу на станцію "Лісова" можна було під’їхати на громадському транспорті або пройтись пішки через парк "Кіото", проте зараз вхід у метро загороджений триметровим металевим парканом.

Окрім того, столичній владі дорікають, що транспортна розв’язка для громадського транспорту біля метро "Лісова" знищена, а її територія підпала під забудову чергового торговельно-розважального центру. Автор петиції до КМДА стверджував, що Державна архітектурно-будівельна інспекція заборонила будівництво торгово-розважального центру біля станції метро "Лісова". Серед причин — відсутність необхідних дозвільних документів на будівництво та недосконалість проєкту. Проте основна причина — ця територія не може бути виділена під будівництво, тому що Генеральний план Києва відводить її під зелені насадження.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Киянин

17 серпня 2021, 07:52

До речі назва житлового масиву, де зараз намагаються будувати ТРЦ, не дарма "Водопарк" - це завдяки існуючих там підземних джерел води. Тому версія про наповнення того "озера" природніми джерелами води також можлива, хоча визначати звісно фахівцям. Ну і ТРЦ на тому місці необхідно як зайцю п'ята лапка.

Nona

15 серпня 2021, 12:57

Это подземные воды!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися