У Київській області в фонтан спеціально підселили бактерії: навіщо це зробили (ФОТО)

Такі ж бактерії хочуть підселити і в міські озера

У місті Бровари, що на Київщині, у фонтан, розташований в парку "Перемога", підселили бактерії Bacillus subtilis. Про це пише видання "Моя Київщина", посилаючись на інформацію сайту "Громадський ревізор".

Як повідомляє джерело, ця група бактерій не несе небезпеки для людей і жвавості, що мешкає у самому фонтані. Навпаки, цю аеробну грантову бактерію Bacillus subtilis використовують для того, щоб очистити воду. Як з'ясувалося, це було зроблено як експеримент.

Bacillus subtilis або сінна паличка - це вид грампозитивних спороутворюючих аеробних бактерій. Для людей, земноводних, риб, навколишнього середовища, є повністю безпечним.

Приватне підприємство запропонувало комунальникам провести експеримент з очищення води в міському фонтані. Для цього в нього підселили бактерій, який сильно уповільнюють зростання зелених водоростей, що забруднюють воду.

Таким же чином комунальники хочуть очистити озера в місті. Повідомляється, що на 200 кубометрів буде потрібно 90 грамів препарату, що містить цю бактерію. Спочатку цей метод перевірять на озері, що розташоване в парку, а вже потім перейдуть на інші.

За словами експертів, препарат потрібно додавати кожні два тижні у воду. Таким чином вже через кілька тижнів вода в озерах може стати ледве не кришталево чистою.

picture

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" повідомляв про те, що в Києві у дівчини, яка повернулася з Нігерії, виявили небезпечну хворобу. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання інформувало про те, що в Київській області зростає унікальна груша. Місце, де росте грушеве дерево, в Київському еколого-культурному центрі збираються зробити заповідником. Детальніше про це читайте в матеріалі на нашому сайті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Павлик

17 серпня 2021, 22:29

Это бациллюс, может образовывать споры, и не понятно как эти споры будут себя вести. На них не действует радиация, кипячение, хлор и другие дезинфекторы.....вы запустили бактериологическое оружие....почитайте хоть литературу о ней....у нас нет такого института и микроскопа, где можно было бы посмотреть что это за средство подсовывают под видом пробиотика

Людмила

17 серпня 2021, 10:09

едва

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися