У Київській області воду в озерах перевірили на токсичність: відомі результати (ВІДЕО)

Визначено найчистіше і найзабрудненіше озеро Бориспільщини

Юна екодослідниця з Бориспільщини Дарина Єрофєєва оцінила токсичність води, взявши проби в кількох озерах. Про це повідомляє видання "Погляд" у своєму сюжеті.

Для експерименту дівчина брала проби в Княжицькому, Нестерівському, Олександрівському, Олесницькому і Гульковському водоймищах. За словами Дар'ї, ці озера не є придатними для використання як рекреаційні зони.

Для тестування дівчина вибрала метод на насінні пшениці. Рослину пророщували на зразках води, яка була взята з озер. У підсумку найкращий результат показало Олесницьке озеро. Воно не токсичне для рослин і є придатним для купання.

Найзабрудненішим виявилося Нестерівське озеро. За результатами дослідження в ньому міститься величезна кількість аміаку. Єрофєєва зазначає, що на цьому озері не можна відпочивати.

"Причина в тому, що три машини асенізаторів вилили сюди відходи людської життєдіяльності", - говорить Дарина.

Виправити проблему брудних водойм хоч і складно, але цілком можливо. До вирішення повинні підключатися і місцеві жителі. Учитель біології з Бориспільщини вважає, що можна ввести штрафні санкції. На її думку, якщо виписати штраф всім, хто виливає в водойми різні забруднювальні речовини, то незабаром це зовсім припиниться. Крім того, потрібно не забувати і прибирати за собою після відпочинку на озері.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" повідомляв про те, що в Київській області в фонтан спеціально підселили бактерії. Такі ж бактерії хочуть підселити й у міські озера. Детальніше читайте в нашому матеріалі.

Також видання інформувало про те, що Київської області стався спалах небезпечної хвороби. У лікарні опинилися 14 заражених. Детальніше про це читайте в матеріалі на нашому сайті.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися