Питна вода на Київщині стане чистішою

В регіоні відкрили нову станцію очищення води

В Ірпені відкрили нову станцію очищення води та стверджують, що вона найбільша в регіоні. Проте голова Київської обласної державної адміністрації Василь Волошин заявив, що станція очищення та знезалізнення води забезпечуватиме питною водою 75% населення міста Ірпінь.

В Ірпені станція з очищення буде забезпечувати чистою питною водою більшість населення міста. Вона здатна очищати до 20 тисяч кубометрів води на добу. На відкритому об’єкті є десять фільтрів, які очищають воду від аміаку, амонію, марганцю та заліза.

За останні п'ять років це шоста станція очистки води, яку побудував "Ірпіньводоканал". На це витратили 55 мільйонів гривень із місцевого бюджету.

"Цей об’єкт дає можливість забезпечувати водою 75% населення Ірпеня", — сказав на відкритті станції голова Київської обласної державної адміністрації Василь Волошин.

На станцію з очищення води в Ірпені качають воду із понад 30 свердловин, а щоб не було недообліку води, придбали спеціальні лічильники — загальнобудинкові й для споживачів. Завдяки безпровідному радіопередаванню показники лічильників комунальники зможуть зчитувати без відвідувань квартир споживачів. Станція з очищення води в Ірпені вважається стратегічним об’єктом. Охороняють її камерами спостережень, колючим дротом і муніципальна варта. 

Нагадаємо, у Києві мешканці житлових масивів Дарницького району задихаються через Бортницьку станцію аерації, куди надходять каналізаційні стоки від п’яти мільйонів жителів столиці та міст-супутників. Що може змінитися найближчим часом, читайте у матеріалі порталу "Коментарі".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у поверхневих водах басейну Дніпра виявили 161 забруднювач, серед яких — ртуть, гербіцид атразин, кадмій і нікель. Це може призвести до екологічної катастрофи, заявили експерти. За даними аудиту, показники якості води в Дніпрі значно погіршуються. Останні дослідження виявили значні перевищення вмісту сільськогосподарських отрутохімікатів, фармацевтичних засобів і речовин, які використовується у парфумерії: синтетичного мускусу і важких металів (цинку й міді), а також ртуті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Денис

15 грудня 2021, 21:31

Очень приятно, что идет прямая забота о потребителях воды из центральных водопроводных систем и скоро не будет необходимости в покупке фильтров для очистки воды в квартиры https://watertechnologies.com.ua/filtryi-dlya-vodyi/filtryi-dlya-kvartiryi за исключением стандартных механических устанавливаемых перед счетчиком воды

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися