У Києві проведуть благоустрій скверу імені Василя Сліпака (ФОТО)

В мерії столиці розповіли, де саме зроблять нову зону відпочинку

У Києві проведуть масштабні роботи з благоустрою скверу імені Героя України Василя Сліпака. Про це розповів директор Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Свистунов, передають "Коментарі".

У сквері імені соліста Паризької національної опери Василя Сліпака, який загинув у 2016 році на Донбасі, столична влада обіцяє масштабні перетворення. За словами директор Департаменту містобудування та архітектури Олександра Свистунова, зараз частина території зони відпочинку на Андріївському узвозі перебуває в занедбаному стані. Сквер планують привести до ладу та створити тут громадський простір на честь Василя Сліпака.

У мерії Києва вже визначилися з переможцем архітектурного конкурсу та найкращою проєктною пропозицією благоустрою скверу імені Василя Сліпака. У конкурсі брали участь вісім заявників. Журі обрало три найкращі передпроєктні пропозиції. Загальний преміальний фонд конкурсу становить 180 тисяч гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що біля столичного озера Срібний Кіл створять сучасний парк загальною площею понад сім гектарів. Біля озера Срібний Кіл зараз проводять виїзні наради щодо планування розташування дитячих та спортивних майданчиків, а також зонування нової зони відпочинку. Парк біля озера Срібний Кіл буде розташований на земельних ділянках між проспектом Миколи Бажана та вулицею Срібнокільською.

Окрім того, у Києві на Осокорках триває будівництво парку "Прибережний" площею у 7,5 гектарів. Тут облаштовують зелену зону площею у понад два гектари. У парку є вихід до водойми та пляж.

Читайте також, що у Голосіївському районі Києва добудували та відкрили урбан-парк.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися