На маршрути в Києві вийдуть чотири нові трамваї , - Кличко

Кредит є частиною проекту «Міський громадський транспорт України»

До кінця року Київ отримає ще чотири нових трамваїв. Мер столиці, голова партії "Удар",  Віталій Кличко оглянув трамваї:  три "PESA" та 1 трамвай "ТАТРА-ЮГ", які надійшли в столицю. Про це повідомили в Київській міській державній адміністрації.

"Ми продовжуємо оновлювати рухомий склад громадського транспорту столиці та закуповуємо новий транспорт. Днями Київ отримав новий трисекційний трамвай "ТАТРА-ЮГ" вітчизняного виробництва та 3 трамваї "PESA" польського виробництва. Ще 3 трамваї "PESA" надійдуть до кінця цього року. Цей транспорт ми придбали завдяки різним програмам, які втілює столиця", – зазначив Кличко.

Кредит є частиною проекту "Міський громадський транспорт України", який підтримує ЄС. Та який спрямований на поліпшення інфраструктури громадського транспорту в українських містах.

Трамвайні вагони перебуватимуть у Дарницькому депо та після налагоджувальних робіт вийдуть на маршрути.

"Нові трамваї не тільки підвищать комфорт пересування жителів та гостей столиці, але й прискорять перехід до більш енергоефективного та екологічного транспорту. Всього з 2015 року місто закупило 139 нових тролейбусів, 75 трамваїв та 307 автобусів", – наголосив мер.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що київські комунальники ремонтують трамвайні колії на перетині вулиць Курнатовського та Сулеймана Стальського. Через це у столиці вночі 2 вересня змінять маршрути трамваїв №28 та №33К, повідомили у столичному підприємстві. У "Київпастрансі" зазначили, що рух трамваїв по вулиці Курнатовського буде закрито з 00:20 до 04:50. Натомість маршрут трамваїв №28 організують від станції метро "Лісова" до бульвару Перова. До змін останнє відправлення трамваїв №28 за власним маршрутом від вулиці Милославська відбудеться о 23:20, а від станції метро "Лісова" — о 23:04.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що трасу "Київ — Бориспіль", яка з'єднує столицю і міжнародний аеропорт "Бориспіль", відкрили після капітального ремонту. Відомо, що після закінчення капітального ремонту дорожники продовжують монтаж освітлення на трасі. Після відкриття магістраль має максимальну пропускну спроможність. Водіям доступні по чотири смуги руху в обидві сторони.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися