У Києві на Лісовому масиві зносять ринок "Юність" (Фото)

У Деснянському районі української столиці почали зносити ринок "Юність", який відкрили в 1971 році. Комунальники демонтують незаконні кіоски. Про це повідомили на Telegram-каналі "Київ без цензури".

Відомо, що кілька днів тому на ринку почали роботи зі знесення незаконних МАФів. Колгоспний ринок відкрили в 1971 році, тоді він називався "Лісовий". Оскільки поруч розташовувалася трамвайна зупинка "Вулиця Юності", з часом і ринок змінив назву. Зараз ринок "Юність" є найбільшим будівельним ринком столиці.

Нагадаємо, що депутати Київської міської ради віддали під забудову легендарний ринок на вулиці Кудряшова, який у народі називають "Залізничний" і "шайба". Ринок є одним з архітектурних символів Солом'янського району столиці, а Київрада прийняла проєкт рішення про передачу в оренду ділянки під ринком, яка передбачає нову забудову ділянки з його подальшим обслуговуванням.

Ринок був побудований в 1973 році за проєктом архітектора Алли Аніщенко, однією з небагатьох жінок-архітекторів епохи київського модернізму. Вона вважала кругову конструкцію ринку оптимальним рішенням для критого торгового закладу. Оригінальна архітектура небагатьох її круглих ринків була збережена і реалізована саме тут, у будівлі шайби, яка в 1990-х роках була біржею, а після її облаштували під супермаркет.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що траса Київ-Одеса більше непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду в київському метро.

Читайте также