У Києві вилучили контрафактну техніку, яку продавали через інтернет

Нелегальну схему торгівлі налагодили мешканці столиці

У Києві вилучили контрафактну техніку, яку продавали через мережу інтернет-магазинів. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

Працівники Голосіївського управління поліції у Києві та Кіберполіції проводять досудове розслідування за фактом торгівлі контрафактними товарами. Правоохоронці встановили, що до незаконної торгівлі причетні троє киян. Мешканці столиці продавали контрафактну техніку під виглядом продукції відомих світових брендів. Для цього кияни створили близько десятка інтернет-магазинів.

У мережі Інтернет торговці розміщували рекламні оголошення про продаж оригінальної техніки відомих світових брендів, яку насправді отримували з Китаю. Клієнтам пропонували купити планшети, навушники, мобільні телефони та інші товари. Наліпки з серійними номерами на цих товарах кияни підробляли за допомогою спеціального обладнання. Від схеми постраждали понад дві сотні покупців, а збитки оцінюють у півмільйона гривень.

За місцем проживання фігурантів кримінального провадження, а також в офісах інтернет-магазинів та на складах провели обшуки. Правоохоронці вилучили близько півтисячі навушників різних моделей з однаковим серійним номером, пристрої для виготовлення клейких наліпок для зазначення ідентифікаційних даних для техніки, спеціальні пристрої для нанесення гравіровок на техніку та упаковку від телефонів Iphone, без зазначення серійних номерів, IMEI та моделі, грошові кошти. Після відповідних експертиз буде вирішено питання про повідомлення ділкам про підозру та арешт вилученого майна.

Нагадаємо, у Києві росіянин та високопосадовці "Укрзалізниці" налагодили схему закупівлі запчастин для перевізника з окупованого Донбасу. У столиці через підконтрольне громадянину РФ підприємство посадовці "Укрзалізниці" купували неякісні комплектуючі для поїздів. Ці запчастини виготовляли на окупованій території Луганської області. Експертиза встановила, що ця продукція могла призвести до пошкодження контактної мережі української залізниці вартістю понад три мільярди гривень.

Читайте також, що київські митники вилучили елітний спортивний автомобіль Lamborghini Aventador вартістю 600 тисяч євро та 260 кг бурштину.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися