У Києві викрили схему постачання запчастин із окупованого Донбасу (ФОТО)

Про масштабну корупційну схему в "Укрзалізниці" розповіли в СБУ

У Києві громадянин Росії та високопосадовці "Укрзалізниці" налагодили корупційну схему закупівлі запчастин для рухомого складу перевізника. Про це повідомили у Службі безпеки України (СБУ) та у столичній прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними слідства, через підконтрольну росіянину комерційну структуру у Києві для рухомого складу посадовці "Укрзалізниці" купували неякісні комплектуючі. Ці запчастини виготовляли на окупованій території Луганської області. Експертиза встановила, що ця продукція не відповідає технічним умовам експлуатації. Це могло призвести до пошкодження контактної мережі "Укрзалізниці" вартістю понад три мільярди гривень, зазначили в СБУ.

Учасники схеми навмисно завищували вартість товару у десять разів. У столичній прокуратурі повідомили, що одразу декілька регіональних філій "Укрзалізниці" оголосили про закупівлю цих товарів на суму близько 45 мільйонів гривень. При закупівлі товару зазначали, що нібито запчастини вироблені з "інноваційного матеріалу". На виявлену продукцію наклали арешт. За фактом корупції в "Укрзалізниці" відкрито кримінальне провадження. В СБУ додали, що слідчі дії тривають.

Нагадаємо, у Києві заблокували масштабний механізм вимагання грошей, який організували власники кредитних установ. Через незаконне оформлення кредитів та від колекторів постраждали десятки тисяч людей. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що співробітники Департаменту військової контррозвідки СБУ та Солом’янської окружної прокуратури Києва розслідують масштабну оборудку на закупівлі продуктів для військових підрозділів Державної прикордонної служби. Схему постачання неякісних продуктів організував підприємець із Полтавської області. Експерти встановили, що частина товарів не відповідала санітарним вимогам. Лише на одній із закупівель збитки оцінюють у 800 тисяч гривень.

Читайте також, що у Києві викрили російські компанії, які постачали в Україну мінеральні добрива та не сплатили податків на понад мільярд гривень. За даними української спецслужби, щоб ліквідувати незаконну схему постачання в Україну мінеральних добрив російського виробництва у Києві провели обшуки. Докази протиправної діяльності російських компаній шукали у столиці в офісі афілійованого підприємства та за місцем проживання двох фігурантів схеми. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися