У Києві почали перевіряти готовність будинків до зими (ФОТО)

Про перші результати повідомили у столичній мерії

В усіх десяти районах Києва розпочали перевірки готовності будинків до нового опалювального сезону. Про це розповіли у Київській міській державній адміністрації (КМДА), передають "Коментарі".

Перевіряє стан будинків, підвалів та інженерних систем у Києві Муніципальна житлово-комунальна інспекція столиці. В одній з інспекцій у Шевченківському районі Києва взяв участь заступник голови КМДА Петро Пантелеєв. Під час перевірки на вилиці Туполєва він наголосив, що усі 11 тисяч житлових будинків мають бути готові до зими, а звіти районів інспектори перевірять на практиці.

Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв взяв участь у перевірці будинків у мікрорайоні Нивки. Від мешканців будинків №16Д та 22 на вулиці Туполєва столична влада отримала низку скарг. Кияни повідомляли про аварійний стан піддашків та каналізації, а також про залиття підвалів. Заступник голови КМДА наголосив, що усі зауваження столичних інспекторів мають бути виконані комунальниками до кінця тижня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві готують до зими наймолодшу в Україні теплоелектроцентраль, яка постачає тепло та гарячу воду у п’ять районів столиці. Теплова потужність Київської теплоелектроцентралі №6 — 1740 Гкал/год, а електрична — 500 МВт. Вона забезпечує постачання гарячої води і тепла для житлового та соціального фонду у Дарницький, Деснянський, Оболонський, Подільський та Шевченківській райони столиці.

Нагадаємо, у столиці на 40% може зрости ціна на опалення і гарячу воду через те, що комунальники змушені закуповувати газ за вищими цінами, ніж тим, що закладені в тарифах. Через високу ціну на газ тарифи на тепло і гарячу воду у Києві можуть злетіти вже цієї осені. Єдиним виходом комунальники назвали використання газу українського видобутку за справедливою ціною. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися