У Києві змінився склад шкідливих речовин в повітрі

Експерти розповіли, що за перші дні вересня в Києві змінився склад шкідливих речовин в повітрі: концентрація формальдегіду знизилася, а вміст діоксиду азоту - зріс. Такі дані опублікувала Центральна геофізична обсерваторія ім. Бориса Срезневського.

Заміри якості повітря в Києві проводилися з 30 серпня по 4 вересня. Результати показали, що шкідливі домішки, зокрема завислі речовини, які перевищують допустиму норму, зафіксовано в районі Бессарабської площі, проспекту Перемоги та вулиці Каунаській.

Також на площах Перемоги, Бессарабської, Деміївській, проспекті Перемоги й на Гідропарку перевищено в повітрі рівень оксид вуглецю в 1,0-1,1 раза.

Діоксид азоту в 5,9 раза був перевищений на площі Перемоги (3 вересня), в 3,6-4,1 раза - на Бессарабській площі, Деміївської площі, вулицях Каунаській і Олександра Довженка, проспектах Оболонському і Перемоги; у 2,6-3,1 раза - на інших постах міста, за винятком проспекту Науки, 37 (біля метеоплощадки обсерваторії), де перевищень не зафіксовано.

Ще на площах Бессарабської та Перемоги, вулиці Олександра Довженка та бульварі Лесі Українки було у 2,7-2,9 раза перевищено рівень формальдегіду.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що в столиці України зафіксовано один з найвищих показників забруднення повітря у світі, його характеризують як" нездоровий для чутливих груп населення ". Начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний назвав, які підприємства столиці є найбільшими забруднювачами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися