У центрі Києва з’явиться новий сквер: що відомо

Зон відпочинку у столиці стане більше

У Печерському районі Києва з’явиться новий сквер. Про це повідомив голова Постійної комісії з питань архітектури, містобудування та земельних відносин Київської міської ради Михайло Терентьєв, передають "Коментарі".

Для створення нової зони відпочинку у центрі Києва планують виділити земельну ділянку. Відповідне питання розглянули на засіданні Постійної комісії з питань архітектури, містобудування та земельних відносин Київської міської ради. Новий сквер облаштують на Печерську на бульварі Лесі Українки, 3.

За словами депутата Київської міської ради Михайла Терентьєва, зараз територія, де планують створити новий сквер, ніким не доглядається. Він додав, що перетворити цю зону на зелений простір для відпочинку можна буде, коли комунальне об’єднання "Київзеленбуд" візьме земельну ділянку на свій баланс. Депутат Київради також оприлюднив світлини, як зараз виглядає територія, де планують облаштувати новий сквер.

Нагадаємо, у Києві на Мінському масиві облаштовують новий сквер і обіцяють намалювати стінопис. Новий сквер почали облаштовувати у зеленій зоні між будинками Маршала Рокоссовського, 2Б та 4А. У новій зоні відпочинку вже встановили нові лавки та смітники. Восени комунальники Києва висадять у сквері понад 20 хвойних і листяних дерев. 

Тим часом у затоці на столичних Осокорках триває будівництво парку "Прибережний" площею у 7,5 гектарів. Тут облаштовують зелену зону площею у понад два гектари. У парку є вихід до водойми та пляж, раніше на цій території було звалище будівельного сміття.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у центрі Києва встановили екологічний модуль із моху, який очищає повітря в радіусі 50 метрів, фільтрує пил і зменшує шум. На екологічній конструкції у сквері Небесної сотні розміщено кілька видів моху. Вони відрізняються за формою та кольором. Кияни та гості столиці фотографуються з незвичною зеленою стіною. Біля цієї локації знаходиться лава, де у прохолоді рослин можна відпочити в спеку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися