Київський завод «Енергія» не працюватиме до жовтня: причина

Єдиний діючий в Україні сміттєспалювальний завод "Енергія", розташований в Дарницькому районі столиці, тимчасово зупинив свою роботу. Про це повідомляє видання "Великий Київ".

Відомо, що завод не буде працювати до 1 жовтня у зв'язку з ремонтними роботами, зокрема початком установки нового обладнання для хімічного очищування димових газів. Але з жовтня він буде працювати не на повну потужність, а спалювати на 30-40% менше відходів через те, що роботи по установці фільтрів триватимуть і буде активні всього два котлоагрегату з чотирьох.

Відзначимо, що "Енергія" - це єдиний в країні сміттєспалювальний завод, щороку він спалює близько 250 тисяч тонн побутових відходів. Це 20-25% від усього сміття, який виробляють жителі столиці в рік. Відходи спалюються при температурі від 800 до 1000 градусів за Цельсієм.

Відомо, що на заводі вже відремонтували котлоагрегати № 3 і № 4, бункер твердих побутових відходів, систему управління регуляторів живильної води та регуляторів розрідження чотирьох котлів, систему візуалізації та обліку теплової енергії бойлерної № 2, замінили 250 метрів трубопроводів.

Нагадаємо, що державне підприємство "Перший київський машинобудівний завод" ( "ПКМЗ") будуть продавати на аукціоні в кінці жовтня.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що в селищі Гребінки Білоцерківського району Київської області на цукровому заводі стався паровий вибух. В результаті надзвичайної події постраждало п'ять осіб, двох з яких госпіталізували в київську лікарню, інших постраждалих доставили в лікарню Білій Церкві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися