У Києві погіршилась якість повітря: де дихати найважче

У столиці України за минулий тиждень, з 6 по 11 вересня, погіршилася якість повітря і найближчими днями погода не сприятиме розсіюванню шкідливих домішок. Такими даними поділилася Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

Проби, відібрані за вказаний період, показали, що в повітрі підвищився вміст формальдегіду (його можуть виділяти лакофарбові матеріали, меблі з ДСП і МДФ), а також збільшилася концентрація оксиду вуглецю (він утворюється при неповному згорянні палива в печах і двигунах внутрішнього згоряння), а ось вміст діоксиду азоту (утворюється в ході протікання фотохімічних реакцій оксидів в атмосфері) знизився.

Згідно з даними, найважче в Києві дихати в районі Бессарабської площі, вулиці Каунаській і проспекті Перемоги (там в повітрі підвищений рівень зважених речовин), а також на бульварі Лесі Українки, Деміївській і Бессарабської площі (перевищено рівень оксиду вуглецю і діоксиду азоту). На площах Бессарабської, Деміївській, Перемоги, вулицях Олександра Довженка і Каунаській у 3,4-3,8 раза був перевищений рівень формальдегіду.

Нагадаємо, що за даними сайту Iqair, Київ виявився на четвертому рядку серед міст світу, в яких найважче дихати через забруднення повітря шкідливими речовинами. А перше місце посів Кабул (Афганістан).

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що в Київській області викрили групу осіб, причетних до забруднення промисловими відходами понад десяти гектарів земель. Незаконні звалища сміття найбільш масштабні у Броварському, Обухівському та Білоцерківському районах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися