На Дарниці планують створити ландшафтний заповідник

Територія заказника складає понад сотню гектарів

У Дарницькому районі Києва з’явиться ландшафтний заказник місцевого значення. Відповідне рішення підтримали на засіданні Постійної комісії з питань екологічної політики Київської міської ради, передають "Коментарі".

Заповідна зона площею 115 гектарів матиме назву "Дарничанка". На цій території Микільського та Дніпровського лісництва планують зберегти цінні природний, ландшафтний, зоологічний і ботанічний комплекси.

Заповідна зона поєднує старий дубово-сосновий ліс з водно-болотними біотопами біля заплави річки Дарниця. Флора заказника налічує понад 350 видів рідкісних рослин. Тут також існує середовище існування комах та тварин, занесених до Червоної книги України.

Загалом у Києві створено понад тридцяти місцевих заказників, серед яких Труханів та Жуків острови, Деснянські, Осокорські та Троєщинські луки, "Золотий ліс" та інші.

Нагадаємо, у Київській області створили вісім нових природно-заповідних зон місцевого значення на загальній площі понад 257 гектарів. Найбільшим новим заповідником став парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення "Орхідейні яри". Його площа складає майже 92 гектари на території Першотравневого лісництва у Вишгородському районі Київщині.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві незаконно передали під забудову землю заповідного фонду острова Жуків. Це найбільша заповідна зона у Києві. На території острова Жуків заборонено будівництво. У заповіднику зберегли ареал проживання багатьох представників флори та фауни, занесених до Червоної книги України. Попри це чотири земельних ділянки заповідника вартістю понад 9,5 мільйонів гривень довелося через суд повертати громаді з приватної власності.

Читайте також, що мерія Києва буде судитися з РНБО через забудову скверу біля метро "Сирець".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися