У столиці офіційно з'явиться Кловська площа

Площа, розташована на перетині вулиць Леоніда Первомайського та Мечникова в Печерському районі, отримала назву "Кловська". Про це повідомляє прес-служба Київської міської ради.

Таке рішення було прийнято в середу, 15 вересня, на засіданні комісії Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків.

Відомо, що ця площа була безіменною, але жителі столиці давно називають її "Кловська", тому що там знаходиться вихід з однойменної станції метро, а також на території розташований знак жертвам тероризму і впорядкований сгромадський простір. Тепер Київрада надала офіційний статус цій площі.

"Метою прийняття рішення є збереження локальної історичної пам'яті та історичної топоніміки міста Києва", - йдеться в повідомленні.

До слова, назва місцевості походить від слова "Клов" - вода, волога. У давні часи тут протікав Кловський струмок, який впадав в річку Либідь.

Нагадаємо, що в столиці пропонують перейменувати майбутню станцію метрополітену "Проспект Правди", яка стане частиною підземки на Виноградар. Відповідна петиція з'явилася на сайті Київської міської ради. Проспект Правди носить назву радянської газети "Правда", яка була головним ЗМІ Комуністичної партії СРСР. Щоб уникнути можливих витрат на перейменування, автор петиції пропонує зробити це ще до відкриття станції.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що в столиці з'явилася ініціатива перейменування проспекту Науки в честь народного депутата Іллі Ківи.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися