Киянам пропонують в останню неділю місяця відмовитися від машин

На сайті Київської міської ради з'явилася електронна петиція, автор якої пропонує жителям столиці в останню неділю кожного місяця відмовлятися від автомобільного транспорту.

Відомо, що 22 вересня - це Всесвітній день без автомобіля, в який автомобілістам (і мотоциклістам) пропонується хоча б на день відмовитися від використання цих споживаючих паливо транспортних засобів. Городян просять пересуватися на велосипедах, самокатах або сігвеях.

Але автор петиції Ілля Сигачов пропонує киянам відмовлятися від авто кожної останньої неділі місяця (з 00:00 до понеділка 00:00), адже цим нововведенням можна знизити рівень забруднення атмосфери та навколишнього середовища, а також розвантажити столичні дороги, щоб не було рекордних пробок.

На думку чоловіка, через надмірну автомобілізацію як в Києві, так і в Україні, збільшується рівень смертності на дорогах, попри пандемію або впровадження фото / відеофіксації порушень і збільшення штрафів за них.

Нагадаємо, що сьогоднішній ранок, 20 вересня, в Києві почалося з великих пробок. Рух автомобільного транспорту було утруднено як на Правому, так і на Лівому березі. Найскладніше було проїхати на проспектах Перемоги та Валерія Лобановського, а також вул. Вадима Гетьмана, Олени Теліги, В'ячеслава Чорновола.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що біля столичної Севастопольської площі на вулиці Народного Ополчення сьогодні, 20 вересня, тимчасово обмежать рух автомобільного транспорту через проведення ремонтних робіт.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Колян

22 вересня 2021, 11:53

Зимой в минус тоже на велике педалить? Да и логичного смысла в припнипе нет. Очередной бред

Al

20 вересня 2021, 18:06

А нічого, що по неділях заторів а Києві нема? З чим боротимемося?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися