У Києві з'явиться найбезпечніша вулиця: де вона буде

У Києві створять найбезпечнішу вулицю, на якій передбачено поліпшення якості дорожнього покриття, проїжджої частини, тротуарів та освітлення. Такою інформацією поділилося видання "СтройОбзор".

Директор Департаменту містобудування та архітектури КМДА Юрій Тацій розповів, що найбезпечнішою вулицею стане вулиця Ентузіастів у Дніпровському районі столиці. На ній облаштують різні об'єкти інфраструктури, щоб вона стала безпечною як для велосипедистів, так і пішоходів, а також для маломобільних категорій населення. Ще на ній облаштують пішохідні переходи - наземні, підземні тощо, адже їх відсутність змушує людей переходити дорогу в недозволеному місці, наражаючи себе на небезпеку.

В рамках проекту планується оновити й освітлення, щоб освітлювалася не тільки дорога на вулиці, але і входи в будівлі.

Важливо також наявність стоянок або паркомісць. Без них водії ставлять авто на узбіччях, ускладнюючи рух пішоходів і автомобілів, а також створюючи потенційно аварійну ситуацію.

Нагадаємо, що площа, розташована на перетині вулиць Леоніда Первомайського та Мечникова в Печерському районі, отримала назву "Кловська". Таке рішення було прийнято на засіданні комісії Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що в столиці триває ремонтний сезон. Роботи по оновленню дорожнього і тротуарного покриття тривають у всьому місті. Всього до кінця року планується виконати середні ремонти на 65 вулицях і шляхопроводах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися