На Троєщині з'явиться нова школа на 36 класів

У 20-му мікрорайоні житлового масиву "Вигурівщина-Троєщина" в Києві з'явиться нова школа, в якій зможуть навчатися понад тисячу дітей. Це стало можливим завдяки колективному проханню мешканців Деснянського району, які звернулися до Київради.

Директор Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації Юрій Тацій зазначив, що містобудівні умови та обмеження на будівництво загальноосвітньої школи та підземного паркінгу вже підготовлені.

Навчальний заклад на Троєщині буде налічувати 36 класів, в яких зможуть навчатися понад тисячу дітей. Рішення про створення школи, за словами чиновника, дозволить зменшити "маятникову міграцію", оскільки через відсутність навчальних закладів багато жителів змушені возити своїх дітей в школи за межі мікрорайону, а це доставляє масу незручностей.

Нагадаємо, що в Броварах будують нову школу, розраховану на тисячу учнів. Нове освітня установа буде розташовано на вулиці Симона Петлюри. Будівництво почали у 2019 році. Будівельники вже звели корпус школи й встановили системи комунальних послуг. Зараз в навчальному закладі виконують внутрішні роботи.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що в школах столиці для підвищення рівня безпеки учнів під час навчання планують встановити металодетектори. Вони не вирішать комплексну ситуацію з безпекою дітей, але знімуть "найгостріші ситуації". Після встановлення в школах металодетекторів припускають інтегрувати їх з інформаційними системами "Єдина школа" і "Безпечне місто"



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися