У столиці пройде Кліматичний марш: які вимоги

Цієї неділі, 26 вересня, в столиці України, а також інших великих містах країни, пройде Кліматичний марш. Що вимагають учасники від влади?

Організатором заходу виступила громадська організація "Екодім", яка закликає всіх небайдужих громадян прийти о 12.00 на Михайлівську площу в Києві. Серед головних вимог учасників маршу - збільшення фінансування в державному бюджеті на заходи, які стосуються скорочення викидів парникових газів і адаптацій до зміни кліматичних умов. Також учасники просять закласти кошти в підвищення енергоефективності будівель і на розвиток системи державного моніторингу якості повітря.

Людей просять не приносить на Кліматичний марш політичну символіку і логотипи різних бізнес-компаній, можна тільки логотипи неприбуткових організацій і рухів, які підіймають теми, які стосуються екологічних питань.

Відзначимо, що Кліматичний марш також пройде в Миколаєві, Львові, Дніпрі, Хмельницькому та інших українських містах. Організатори пояснюють, що останнім часом наслідки кліматичної кризи відчуваються досить гостро, наприклад, повенями, що відбулися цього літа в Китаї й Індії, лісовими пожежами, які охопили Туреччину і Грецію. У містах України також відчуваються ці зміни, зокрема, з'являються смерчі, пилові хмари й температурні рекорди.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що на цьому тижні, 20-26 вересня, в столиці України буде по-справжньому осіння погода, з прохолодою і дощами.

Читайте також, серпень у Києві відзначився температурним рекордом.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися