У Києві розпочали перевірки маршруток: що відомо

Інспектори виявили кілька порушень правил перевезення пасажирів

У Києві розпочали перевіряти маршрутні автобуси. Про перші результати роботи інспекторів Комунальної служби перевезень у столиці розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) з питань здійснення самоврядних повноважень Костянтин Усов, інформують "Коментарі".

За його словами, перевірки маршруток у Києві столичні комунальники розпочали вперше за сім років. Чотири інспектори перевірили п’ять маршрутів. Рейди відбулися по автобусним маршрутам №150, №155, №157, №192 та №525.

Заступник голови КМДА повідомив, що по чотирьом маршрутам під час перевірки виявили порушення правил перевезення пасажирів та склали відповідні акти. Позапланову перевірку маршруту №155 провели через скарги людей на тривалі інтервали руху. Окрім того, на маршруті №155 замість десяти автобусів, прописаних у договорі з перевізником, працювали лише два, зазначив Усов.

В автобусі №525 водій не вважає за потрібне вішати ззаду трафарет з номером маршруту, а водій автобус №157 взагалі зробив вигляд, що просто катається та втік від перевірки. На маршруті №150 водії працювали без жодних документів. Через це інспекторам довелося пересаджувати пасажирів в інший резервний автобус. Загалом у Києві планують перевірити 1477 маршруток та 323 комунальних автобусів. Тим перевізникам, хто вже отримав акти про порушення, дали два тижні на виправлення, заявив заступник голови КМДА Костянтин Усов.

Нагадаємо, у Києві стартувала процедура контролю за дотриманням нових правил перевезень в маршрутних автобусах. Тепер водії маршруток зобов'язані бути в спеціальній формі, а в салонах рухомого складу будуть регулярно проводити заміри температури. Інспектори перевірятимуть наявність усіх необхідних документів, форму у водіїв, температуру в салоні, шумове та візуальне забруднення всередині транспорту. Також перевірці підлягає наявність необхідного інформаційного плаката з потрібною для пасажирів інформацією та даними водія, технічний стан маршрутки і її чистота, а також пристосованість до перевезення осіб з обмеженими можливостями. Для фіксації порушень столичні інспектори матимуть натільні камери.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київ став першим містом в Україні, де ввели контроль температурного режиму в салонах маршрутних автобусів. Чіткий контроль температури в автобусах влітку і взимку є невід'ємною частиною договору перевізника і влади. У КМДА будуть жорстко контролювати дотримання договорів. Для цього столична комунальна служба перевезень закупила спеціальні надточні термометри.

Джерело: https://t.me/usov_ua/132


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


антикорупционер

22 вересня 2021, 17:50

что там проверять??????по факту все машруты закрыть нахер и вместо них пустить государственные.....маршрутки все от пети-богданы хлам гнилой........билетов не выдают везд корупция

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися