Названа основна причина забруднення повітря в Києві

У столиці України високий рівень забруднення повітря і головною причиною шкідливих викидів в атмосферу є автомобільний транспорт. Такою інформацією на своїй сторінці в Facebook поділився депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

За словами чиновника, автотранспорт в Києві спричиняє забрудненню повітря більш ніж на 80%. На вулиці міста кожен день виїжджає близько 600 тисяч машин, тому не дивно, що рівень шкідливих домішок і речей в повітрі перевищує допустиму норму, наприклад, діоксид азоту в середньому в 3,2 раза, а формальдегід - майже у 2 рази. А це все позначається на здоров'я людей, зокрема через забруднене повітря з'являються алергічні реакції, проблеми з серцем і онкологія.

Депутат вважає, що поліпшити ситуацію можливо тільки комплексною політикою взаємодії держави, місцевої влади та бізнесу.

"Потрібен переклад муніципальних автопарків на електротранспорт, створення інфраструктури для електрокарів, стимулювання їх виробництва і купівлі, впровадження системи моніторингу якості повітря, створення інфраструктури біля будинку. Все це і багато іншого передбачає Екологічна стратегія Києва до 2030 року, розроблена командою фахівців і киян по моїй ініціативою. "Чисте повітря" - один з її ключових розділів ", - розповів Костянтин Яловий.

Нагадаємо, що на сайті Київської міської ради з'явилася електронна петиція, автор якої пропонує жителям столиці в останню неділю кожного місяця відмовлятися від автомобільного транспорту.

Раніше видання "Коментарі. Київ" повідомляло, що в столиці пройде Кліматичний марш.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Василий

23 вересня 2021, 09:42

По поводу самокатов, это вы погорячились, сейчас при небольшом ихнем количестве и так людей сбивают на тротуарах, а увеличьте в раза 3-4 и более , будет вообще коллапсис.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися